Du er her: Framside / Om Nei til EU

Om Nei til EU

Ditt fylke

Banner - organisasjon

Om Nei til EU

Nei til EU er en grasrotbevegelse som jobber for å holde Norge utenfor EU. Vi har over 24 000 medlemmer, 19 fylkeslag og aktivister og kontakter i de fleste kommunene i landet. Her finner du Nei til EUs organisasjonshåndbok.

Nei til EU kjemper mot at Norge skal bli innlemmet i EU og mot at det norske samfunnet skal tilpasses den samfunnsformen EU-systemet innebærer. Nei til EU kjemper for at Norge fortsatt skal kunne ha en fri og selvstendig rolle i internasjonal politikk utenfor EU. Nei til EU kjemper for at grunnleggende demokratiske verdier blir ivaretatt og at våre naturressurser blir forvaltet og utviklet av norske myndigheter og institusjoner. Nei til EU kjemper for et rettferdig og likeverdig internasjonalt samarbeid, hvor Norge har en aktiv rolle.

Organisasjonen Nei til EU har to viktige roller i det norske samfunnet. På den ene siden er vi en selvstendig medlemsorganisasjon, med personlig medlemskap og eget organisasjonsdemokrati.På den andre siden er vi en møteplass, kunnskapsbank og koordinator for alle organisasjonene og partiene på neisiden. Siden 1991 har organisasjonen hatt fungerende fylkeslag i hele landet med et godt utbygd nettverk i kommunene. De siste årene har Nei til EU hatt et stabilt høyt antall medlemmer. Nei til EU er større enn de fleste politiske partier i Norge.

Grunnlaget for det norske samfunnet er folkestyre. Vi har erfart at vi klarer oss best når vi styrer oss selv og kan samarbeide nært med andre land som en selvstendig nasjon. Vi vil sikre et folkestyre der alle har en reell innflytelse på sin egen situasjon, og vi vil hindre at viktige avgjørelser blir truffet uten effektiv folkevalgt kontroll.

Det var som resultat av en folkebevegelse avstemningene 25. september 1972 og 28. november 1994 ble vunnet. Fylkes- og lokallagene spiller hovedrollen i å skape aktivitet og debatt på grasrota. Lagene driver aktiv og synlig EU-motstand gjennom informasjonsarbeid, kunnskapsbygging, organisasjonsbygging og medlemsrekruttering.

Å være en brei og mangfoldig folkebevegelse krever at organisasjonen er inkluderende i alle ledd, og Nei til EU arbeider stadig for nå nye grupper. Organisasjonen har et høyt fokus og kontinuerlig arbeid retta mot kvinner, studenter og faglige miljøer.

Nei til EU er en demokratisk organisasjon med Landsmøtet som høyeste myndighet.

Klikk her for å melde deg inn.

 

Nyhetsbrev fra Nei til EU

Nei til EU gir ut et ukentlig nyhetsbrev med de viktigste sakene og aktivitetene sentralt og lokalt, samt en nyhetskommentar med lenker fra uka som gikk. Vi gir også ut faglig nyhetsbrev og kvinnepolitisk nyhetsbrev.

Påmelding til nyhetsbrevene

 

Finn ut mer om Nei til EU

Nettansvarlig finner av og til fasinerende "nyheter" ute på nettet - EU relaterte selvsagt. Om du klikker HER finner du dem.

Nei til EU-logoen: Farge (jpg | eps ). Svart-hvitt (jpg | eps ).

Nei til EU

Schweigaards gate 34 B
0191 Oslo

neitileu(at)neitileu.no

  • Telefon: 22 17 90 20
Lik oss på Facebook