Du er her: Framside / Kunnskapsbank / Publikasjoner

Publikasjoner

Nei til EU er en kunnskapsbasert organisasjon. Vi gir ut kortfattet informasjon på faktaark og skriftserien VETT med dyptpløyende artikler om utvalgte tema. En gang i året gir vi ut en årbok der du kan lese om sentrale utviklingstrekk i EU og viktige begivenheter fra året som har gått. I tillegg får alle medlemmer avisa Standpunkt, som inneholder nyheter og bakgrunnsartikler om EU.

Nedenfor er publikasjonene sortert etter type. Om du vil finne våre publikasjoner om et spesifikt tema, velg tema i listen til venstre.

Vett er Nei til EUs temahefter som kommer ut 3-5 ganger pr. år.

Bestill papirutgaven av det vettheftet du ønsker.

Medlemsavisa Standpunkt kommer seks ganger i året med et vanlig opplag på 30 000 og går til alle medlemmer. Avisa inneholder nyheter fra Nei til EU og bakgrunnsstoff og nyheter fra EU.

Vi legger vår medlemsavis ut på en egen nettside, der du både kan "bla" i den og laste den ned som pdf. Klikk her for å gå til siden.

Fjærpenn

Nei til EU har invitert en rekke personer til å sende inn et bidrag til nettsidenes "Gjesteskribent". Nesten hver uke året i gjennom presenterer en ny skribent et aktuelt og interessant tema for våre lesere. Gjesteskribentene står fritt til å uttrykke sine meninger, uavhengig av Nei til EUs standpunkter. 

Nei til EUs fakta-serie gir kortfattede innføringer i en rekke temaer.

Nei til EUs Analyse-serie gir kortfattet analyse av en rekke temaer.

Nei til EU produserer løpesedler om ulike temaer. De kan du enten bestille ferdig trykt, eller skrive ut fra våre nettsider.

Papir
© FeatheredTar

Nei til EUs arbeidsnotater er relativt omfattende manuskript som tar for seg ulike tema. Her kan du laste ned våre arbeidsnotat.

Logo

Nei til EU utgir årlig en årbok med en samling av ulike artikler over et felles tema. Årboken kan bestilles hos i vår nettbutikk.

Myter og fakta løpesedler
ikon for Artikkel (vanlig)

Myteløpisene

Nei til EU har gitt ut en rekke løpesedler som tar for seg myter og fakta om Norges forhold til EU og EØS.

Faglig nyhetsbrev produseres av faglig sekretær i samarbeid med faglig utvalg. Nyhetsbrevet inneholder informasjon om fagbevegelsen og Nei til EU. Ved å klikke på overskriften til hvert nyhetsbrev får du mulighet til å laste ned brevet som en pdf-fil.

Meld deg på Faglig nyhetsbrev.

Kvinnepolitisk utvalg gir ut kvinnepolitisk nyhetsbrev. Nyhetsbrevet tar for seg nytt om likestilling og kvinnekamp som er relevante for Nei til EU. Du kan lese nyhetsbrevene her.

Ta kontakt med kvinneutvalget  for tips og innspill.

Meld deg på kvinnepolitisk nyhetsbrev

Studier
© Mc Quinn

Nei til EU utgir studiemateriell om ulike temaer. Her kan du laste ned ulike studiehefter til bruk for studieringer eller selvstudier. Vi gjør samtidig oppmerksom på at svært mange av VETT-heftene  er godt egnet som grunnlag for studiearbeid.

For å bestille hefter kan du gå til butikken . Du kan også  ringe 22 17 90 20. Heftene ligger også som nedlastingsbare PDF-filer som du selv kan skrive ut.

Her kan du finne ulike innledninger, både de Nei til EU lager for bruk av andre, og innledninger som er holdt av innledere i forbindelse med ulike arrangementer.

Papirer
© Hacklock

Her kan du laste ned ulike publikasjoner som ikke "passer inn" i ovenstående kategorier.

Dag Seierstad
© SV
ikon for Artikkel (vanlig)

Kronikker av Dag Seierstad

Dag Seierstad har tidligere vært ansatt som utredningsleder i Nei til EU. Som pensjonist har han slett ikke lagt inn årene i arbeidet med å opplyse om EU. Han har blant annet har ukentlige kronikker i Nationen og skriver jevnlig i Klassekampen. Her får du en oversikt over kronikkene, og mulighet til å laste ned noen av artiklene i Klassekampen som pdf.

Folkebevægelsen mod EU

Her vil vi fra tid til annen legge ut interessante publikasjoner og nyhetsbrev fra våre nei-venner utenfor Norge.

© Jørgen Bitsch

Nei til EU presenterer har tegneserien EU-krati av den danske tegneren Jørgen Bitsch. Vi vil her legge ut en ny episode hver måned.

Klikk på bildet for å lese i full størrelse.

Utgivelser fra Nei til EU i epub-format – for lesing på nettbrett og mobiltelefon.

Nei til EU

Schweigaards gate 34 B
0191 Oslo

neitileu(at)neitileu.no

  • Telefon: 22 17 90 20
Lik oss på Facebook