Du er her: Framside / Kunnskapsbank / Nyttige lenker

Nyttige lenker

Det finnes mange sider på nettet med nyttig informasjon om EU. Her kan du finne noen av dem.

Sveriges og EUs flagg
ikon for Ekstern peker

Forum för EU-debatt

Forum för EU-debatt är en tankesmedja som startades våren 2013, vars syfte är att kritiskt granska EU från samhällsekonomiska och demokratiska utgångspunkter. Vi menar att det är angeläget att vitalisera EU-debatten genom att öppna den från delvis nya utgångspunkter innan svenska folket går till EU-parlamentsval och riksdagsval år 2014. Eurozonen går från kris till kris, arbetslöshet har exploderat i Sydeuropa och vi ser olycksbådande politiska reaktioner bland medborgarna där. Motgångarna leder nu till nya, dramatiska ställningstaganden om EU-samarbetets inriktning och omfattning. Det folkliga stödet för både valutaunionen och hela EU-projektet har enligt de flesta opinionsmätningar fallit kraftigt överallt i medlemsländerna. Det är uppenbart att det krävs nytänkande och förutsättningslös debatt om hela det europeiska projektet.

ikon for Ekstern peker

Organisation for European Inter-State Cooperation (OEIC)

OEIC er en europeisk tenketank med perspektiv for at avgjørelsene må tas så nær borgerne som mulig. OEIC er knyttet til EUD, en allianse av nasjonale partier, bevegelser og parlamentarikere.

Europaportalen
© Europaportalen
ikon for Ekstern peker

Europaportalen

Regjeringens nettside informerer om Norges samarbeid med Europa

Europautredningen
© Europautredningen
ikon for Ekstern peker

Europautredningen

Regjeringas europautredning har etablert en egen hjemmeside - www.europautredningen.no. Her kan alle lese hva de har gjort, og alle innspill til utvalget er lovet lagt ut på denne hjemmesida. Utvalget har vært ledet av juristen Fredrik Sejersted fra Senter for Europarett ved UiO. I utvalgets referansegruppe var både Nei til EU (Heming Olaussen) og UMEU (Tale Marte Dæhlen) representert, samt de politiske partiene, LO og en rekke andre organisasjoner.

Fagbevegelsens Europa-side
© Aktuell
ikon for Ekstern peker

Fagbevegelsens Europa-side

Aktuell.no har laget en temaside som konsentrerer seg om faglige spørsmål i Europa.

Verden
© freeworldmaps
ikon for Artikkel (vanlig)

Informasjon om EU og den tredje verden, WTO og Economic Partnership Agreements

Lenkene du finner her gir nyttig informasjon om EUs rolle i internasjonal handel.

Hjemmesiden til Arena
© Arena
ikon for Ekstern peker

ARENA

Bak navnet ARENA skjuler ”Centre for European Studies at the University of Oslo” seg. ARENA var et tiårig prosjekt under Forskningsrådet, og er nå altså blitt et Senter for Europeiske Studier.

Sieps logo
ikon for Ekstern peker

Seriøs svensk EU-forskning

Svenska institutet för europapolitiska studier (SIEPS) i Stockholm driver forskning, analyse og studier i Europa-politiske spørsmål, med hovedvekt på økonomi/handel, statsvitenskap og juss. Har også EU-kritiske rapporter!

Europabloggen.no
ikon for Ekstern peker

Europabloggen.no

Europabloggen.no er en nyhets- og analyseorientert blogg om Europa og EU. Det står på bloggen at artiklene er «skrevet av norske journalister bosatt i Europa» – man mener nærmere bestemt bosatt i Brussel og Berlin. Deres mål er å lage utenriksjournalistikk på en ny måte. Bloggformatet egner seg godt til nyhetsformidling, noe som kommer klart fram her. Tar pulsen på Europa og har en mengde linker til relevante og spennende andre nettsider og blogger.

Alternativer til EØS - logo
ikon for Ekstern peker

Alternativer til dagens EØS-avtale

Prosjektet Alternativer til dagens EØS-avtale ble etablert i februar 2011. Målet med prosjektet er fra grunnleggernes side å supplere Europautredningen, et utvalg oppnevnt av regjeringen for å foreta en gjennomgang av Norges avtaler med EU. Europautredningen kom i stand etter krav fra flere partier og organisasjoner, men da utvalget ble nedsatt, valgte regjeringen å ikke gi mandat til å utrede alternative avtaler med EU. Denne mangelen ved utredningen førte til at flere uavhengige organisasjoner gikk sammen for å undersøke alternativene til dagens EØS-avtale.

Dag Seierstad
© SV
ikon for Ekstern peker

Dag Seierstads blogg

Dag Seierstad har tidligere vært utredningsleder i Nei til EU. Nå arbeider han som rådgiver for SV på stortinget.

EUobserver
© EUobserver
ikon for Ekstern peker

EUobserver.com

"At a time when important decisions are increasingly being made at the EU level, our role in bringing news and debate to an online audience is greater than ever. We see our job as reporting the news that matters to citizens, politicians and business leaders, providing independent coverage, and keeping our demanding readers in the know." Lisbeth Kirk, Founder & Publisher

Folkebevægelsen mod EU
ikon for Ekstern peker

Folkebevægelsen mod EU

Dette er hjemmesiden til den danske neibevegelsen

Nej till EU
© Nej till EU
ikon for Ekstern peker

Nej till EU

Dette er hjemmesiden til den svenske neibevegelsen.

Heimssyn logo
ikon for Ekstern peker

Heimssyn

Dette er hjemmesiden til den islandske neibevegelsen

No to EU
© No to EU
ikon for Ekstern peker

No to EU

No 2 EU er en britisk EU-kritisk valgplattform, en bevegelse med utgangspunkt i fagbevegelsen og venstresiden. På nettsiden er det en interessant videofilm, der fremtredende folk fra britisk LO og Labour-veteranen Tony Benn forklarer sin EU-motstand.

Logo - People's Movement
ikon for Ekstern peker

People's Movement

People's Movement er en irsk organisasjon som arbeider for å bremse EUs utvikling mot en føderal stat.

Folketinget - EU-opplysningen
© Folketinget
ikon for Ekstern peker

Det danske Folketinget om Lisboatraktaten

Det danske Folketinget har en egen nettside om Danmarks medlemskap i EU. Denne lenken går direkte til temasiden om Lisboatraktaten, men det finnes også mye annen nyttig informasjon på nettsiden.

Den norske EU-delegasjonens nettside
© Den norske EU-delegasjonens nettside
ikon for Ekstern peker

Den norske EU-delegasjonens nettside

Her får du informasjon om hva den norske EU-delegasjonen arbeider med. Og hvordan foregår det norske arbeidet med EØS-saker?

europalov.no
ikon for Ekstern peker

Europalov.no

europalov.no er et privat prosjekt, utviklet og vedlikeholdt av Tore Grønningsæter, som ellers bor og arbeider i Brussel. Formålet er i første omgang å se hvordan informasjon om EØS- og Schengen-relevante rettsakter i prosess kan gjøres lettere tilgjengelig - og lodde interessen for dette. I dag er opplysninger om trinnene i behandlingen av slike saker spredt på en rekke forskjellige internettsider, både i og utenfor Norge.

EUR-lex
ikon for Ekstern peker

EUR-lex

På EUR-Lex hittar du EU-lagstiftning och andra offentliga dokument. Webbplatsen finns på de 23 officiella EU-språken. Välj språk genom att klicka på språkikonerna högst upp på förstasidan. Här finns dokument från 1951 och framåt. Sammanlagt rör det sig om cirka 2 815 000 texter. Databasen uppdateras dagligen och varje år tillkommer omkring 12 000 dokument.

Europaparlamentets nett-TV
© Europarlamentets nett-TV
ikon for Ekstern peker

EU-parlamentets nett-TV

Europaparlamentets egen nett-tv kan følges på 20 ulike språk.

VoteWatch.eu
ikon for Ekstern peker

Votewatch.eu

Nei til EU anbefaler VoteWatch.eu, en uavhengig nettside som ønsker å fremme bedre debatter og økt gjennomsiktighet i EUs avgjørelser ved å tilby en enkel tilgang til og analyse av de politiske diskusjonene og aktivitetene i EU-parlamentet og i EUs ministerråd.

Logo Financial Times
ikon for Ekstern peker

Financial Times EU-blogg

En svært interessant og leseverdig blogg finner man på nettsidene til storavisen Financial Times. Avisens sjefskorrespondent i Brussel er både oppdatert og nyansert, og formidler løpende nyheter fra EUhovedstaden som er av interesse for det hjemlige ordskiftet om EU. Inneholder en mengde linker til de store nyhetsbyråene og er blant de mer interessante nyhetsformidlerne i Brussel.

Handelskampanjens logo
ikon for Ekstern peker

Handelskampanjen.no

HANDELSKAMPANJEN vil motarbeide den rådende, nyliberalistiske handelspolitikken og grunnleggende reformere det handelspolitiske systemet. Ubegrenset frihandel og frie kapitalbevegelser forsterker skjevhetene i verdensøkonomien og øker belastningen på natur og miljø.

Folkeavstemningen i 1994
© NRK
ikon for Ekstern peker

Stoff fra folkeavstemningen i -94

På denne lenken kan du finne mange interessante artikler fra EU-kampen i -94.

Lenkesiden til MRR
ikon for Ekstern peker

Euratom og gjenbruk av atomavfall

Moss/Rygge/Råde Nei til EU arbeider spesielt med Euratomdirektivet og gjenbruk av lavdoseavfall i forbruksvarer. I den forbindelse har de laget en egen lenkeside.

Jens Holm
© jensholm.se
ikon for Ekstern peker

Jens Holm sin nettside

Jens Holm, svensk Venstrepolitiker og tidligere representant i EU-parlamentet

CD-er
ikon for Ekstern peker

Datalagringsdirektivet.no

er en nettside som tar på seg å "gi informasjon til folket" om EUs datalagringsdirektiv.

Islands flagg
ikon for Ekstern peker

Islendinger er ikke terrorister

Skriv under på denne kampanjen!

Nei til EU

Schweigaards gate 34 B
0191 Oslo

neitileu(at)neitileu.no

  • Telefon: 22 17 90 20
Lik oss på Facebook