Du er her: Framside / Aktuelt / Nytt fra Nei til EU / Vil ha et europeisk FBI
Jan Erik Grindheim, leder i Europabevegelsen
© Sindre Humberset

Jan Erik Grindheim, leder i Europabevegelsen. 

Vil ha et europeisk FBI

Leder i Europabevegelsen, Jan Erik Grindheim, vil ha europeisk FBI, med Norge underlagt. Artikkel fra Standpunkt 1-2016

 

Grindheims ønske om et europeisk FBI for å kjempe mot organisert kriminalitet kommer fram i en artikkel i Nei til EUs nye årbok for 2016.

– Kan personkontroll ved landegrensene styrke kampen mot organisert kriminalitet, og hva er ditt syn på en gjeninnføring av grensekontroll?

– Jeg er helt imot gjeninnføring av grensekontroll og tror personkontrollved landegrensene har lite å si for kampen mot organisert kriminalitet, sier Grindheim.

– Men organisert kriminalitet beveger seg over tid også inn i den grå og hvite økonomien, så det er i tillegg behov for ressurser til å bekjempe dette på tvers av landegrensene. Det tilsier økt politisamarbeid i EU/ EØS – et europeisk FBI.

Vil ha full integrering

– Dublinavtalen knytter Norge til EUs asylsystem. I hvor stor grad bør Norge være en del av EUs felles flyktning- og asylpolitikk?

– Vi bør absolutt ta vår del av ansvaret for å verne om vår fellesyttergrense på en god og humanitær måte, og for å ta imot mennesker på flukt og mennesker som kommer hit for å søke et bedre liv. Det vil si at vi er helt integrert i EUs felles flyktning- og asylpolitikk. Jeg tror dette er begynnelsen på en folkevandring, som de europeiske landene bare kan møte i fellesskap.

– Norge bør føre en politikk på dette området som er hundre prosent integrert med EUs politikk.

Nei til EU

Schweigaards gate 34 B
0191 Oslo

neitileu(at)neitileu.no

  • Telefon: 22 17 90 20
Lik oss på Facebook