Du er her: Framside / Aktuelt / Nytt fra Nei til EU / Vett 6-08: Truer EU de...
Forsiden Vett 6-08

Vett 6-08: Truer EU den nordiske velferdsmodellen?

Nytt nummer av Vett: EUs domstol har det siste året i fire ulike dommer grepet inn i den nasjonale arbeidsretten og den kollektive avtalemodellen for partene i arbeidslivet. Tariffavtaler, streikeretten, krav til offentlige anbud og tiltak mot sosial dumping har i disse sakene blitt kjent ulovlig og i strid med EU-retten.

Vett nr. 6 2008 er en pocketbok utgitt i samarbeid av Nei til EU og Fagforbundet. Boken drøfter situasjonen for norsk, nordisk og europeisk fagbevegelse etter de fire dommene. Betyr dette at EU har lagt ut på en kollisjonskurs med fagbevegelsen? Ønsker ikke EU å bekjempe sosial dumping? Truer EU den nordiske velferdsmodellen?

Boken er redigert av Morten Harper (utredningsleder i Nei til EU) og Andreas Halse (informasjonsrådgiver i Fagforbundet). Blant bidragsyterne er den danske jusprofessoren Ruth Nielsen, svenske Vänsterpartiets Lisa Rasmussen, jusprofessor Hans Petter Graver og EU/EØS-ekspert Dag Seierstad.

Nei til EUs skriftserie Vett nr. 6 2008 Truer EU den nordiske velferdsmodellen? er 128 sider i pocketformat. Boken kjøpes for kr 40,- (over 50 stk: 25,- / over 100 stk: 10,-). Send e-post til: bestilling@neitileu.no.

Nei til EU

Schweigaards gate 34 B
0191 Oslo

neitileu(at)neitileu.no

  • Telefon: 22 17 90 20
Lik oss på Facebook