Du er her: Framside / Aktuelt / Nytt fra Nei til EU / – Vanlige mennesker ra...
Søylediagram
© RambergMediaImages

– Vanlige mennesker rammes hardt av krisen i EU

– Folk i Norge ser at prisen for krisen i EU kan bli skremmende. For vanlige mennesker i EU betyr den økt arbeidsløshet, kutt i lønn og pensjoner og kutt i sosiale rettigheter, sier Nei til EUs leder Heming Olaussen i en kommentar til meningsmålingen 11.06.10 som viser at mer enn 62 % nå sier nei til norsk EU-medlemskap.

– EU risikerer å gjøre de samme feil som politiske ledere gjorde på 30-tallet. Vanlige folk tvinges i kne, kjøpekraft inndras, og produksjonen går i stå. Alt mens finanskapitalen, euroen og EUs hellige fire friheter skjermes. Det er ingen grunn for oss i Norge å fryde oss over denne utviklingen, den rammer vanlige mennesker i EU-landene hardt og brutalt. Men vi må ha lov til å minne om hva slags elendighet ja-siden forespeilet oss dersom vi i 1972 og -94 stemte nei. Ja-sidens trusler og spådommer om hvor ille det ville gå med Norge utenfor EU er gjort til skamme, for å si det veldig pent, poengterer Olaussen. Han mener det også er verdt å merke seg at det nå er nei-flertall i samtlige grupper, til og med blant Høyres velgere.

– Om den rekordstore motstanden mot norsk EU-medlemskap gjør at ja-siden vil slutte å legge seg flat for alt som kommer fra EU via EØS-avtalen, gjenstår å se. Norge bør stå oppreist og vise at en annen vei er mulig, der kapitalens frie flyt begrenses, der velferdsstaten forsvares, og der byrder bæres i fellesskap av alle, ikke bare av de som er nederst på stigen. Nå gjelder det mindre enn noen gang å føre tilpasningspolitikk til og gjøre de samme feil som EU, avslutter Nei til EUs leder.

Nei til EU

Schweigaards gate 34 B
0191 Oslo

neitileu(at)neitileu.no

  • Telefon: 22 17 90 20
Lik oss på Facebook