Du er her: Framside / Aktuelt / Nytt fra Nei til EU / Ungdom sier nei til EU

Ungdom sier nei til EU

Uttalelse vedtatt på Nei til EUs landsmøte 13.11.2005

72 prosent av elever i videregående opplæring svarer i en ny undersøkelse at de er i mot et norsk medlemskap i EU. Nei til EU er svært fornøyde med et så godt utgangspunkt for framtidig EU-kamp i Norge.

Det er Norsk Samfunnsfaglig Datatjeneste (NSD) som presenterer tallene som er basert på årets skolevalgundersøkelse, og tallene er entydig positive for kampen mot et medlemskap i EU. Ikke minst er undersøkelsen gledelige med tanke på nei-sidens brede politiske sammensetning. Uavhengig av hvilket parti ungdommene sympatiserer med, hvor i landet de kommer fra og hvilke sosiale lag av befolkningen de tilhører, sier en massiv del av unge nei til EU.

Samtidig tar vi på alvor at 23 prosent av norske ungdommer ikke har tatt standpunkt til EU. Gjennom en fortsatt satsning på informasjonsarbeid og samarbeidet med Ungdom mot EU vil Nei til EU bidra til at flere ungdommer får mulighet til å ta et standpunkt.

For Nei til EU er det til stor glede og inspirasjon i vårt arbeid å se at ungdom har et aktivt og oppegående forhold til EU-spørsmålet.

Nei til EU

Schweigaards gate 34 B
0191 Oslo

neitileu(at)neitileu.no

  • Telefon: 22 17 90 20
Lik oss på Facebook