Du er her: Framside / Aktuelt / Nytt fra Nei til EU / Tonje Brenna til Stats...

Tonje Brenna til Statsministerens kontor

Jens Stoltenbergs nye politiske rådgiver har god erfaring fra neibevegelsen.

Tonje Brenna er tidligere talsperson for Ungdomsalliansen mot tjenestedirektivet og har sittet i Nei til EUs råd. Frem til nylig har hun vært generalsekretær i AUF.

Brenna gav i 2008 klar melding til statsministeren under AUFs landsmøte: - Vi kan ikke gå med på at EU skal bygge ned det den norske arbeiderbevegelsen har bygget opp gjennom årtier. Vi vil ikke at EU skal få spille russisk rulett med folks arbeidsplasser. LO er din beste venn, Jens, og når din beste venn gir deg råd, bør du lytte, sa hun ifølge Bergensavisen .

Og EU-motstanden er fortsatt tydelig hos den politiske rådgiveren. Da Romerikes Blad i fjor høst intervjuet Brenna, fikk hun spørsmålet «ja eller nei til EU?». Svaret kom kontant: - Nei! Jeg tror mange nordmenn opplever at det er lang nok avstand fra deres by eller bygd til Stortinget. EU er en union som skaper avmakt. Folks vilje til å betale skatt er dårlig nok nå, blir vi EU-medlem vil den bli svekket ytterligere. Norge skal ha egen valuta, egen utenrikspolitikk og sin egen stemme i FN. Norges rolle og posisjon som fredsforhandler vil ikke bli den samme som EU-medlem. Skal du ha flere argumenter, avsluttet Brenna til journalisten.

Nei til EU har sendt blomster til den ferske rådgiveren, og ønsker henne lykke til i den nye og viktige jobben ved Statsministerens kontor.

Veto
© NtEU

Nei til EU

Schweigaards gate 34 B
0191 Oslo

neitileu(at)neitileu.no

  • Telefon: 22 17 90 20
Lik oss på Facebook