Du er her: Framside / Aktuelt / Nytt fra Nei til EU / Svært glad for Davidse...
Fagforbundets logo

Svært glad for Davidsens syn på vetoretten i EØS

Ved åpninga av Fagforbundets landsmøte i Oslo 23.11. slo forbundets leder Jan Davidsen utvetydig fast at reservasjonsretten i EØS er - og må være - reell - "hvis ikke, er vi mange som er blitt lurt", sa Davidsen, som også er sentralstyremedlem i Arbeiderpartiet.

- Det er viktig at dette blir uttalt fra en så betydningsfull talerstol, kommenterer Nei til EUs leder Heming Olaussen, og påpeker at Fagforbundet er det desidert største forbundet i LO.

- Arbeiderpartiet må i disse dager utfordres på nettopp dette, påpeker Olaussen. - Nå som Høyre har åpnet for å bruke reservasjonsretten mot datalagringsdirektivet, er det bare Ap igjen som viker tilbake for å bruke denne avtalefesta rettigheten Norge har.

Når vi nå står foran direktiv som post- og helsedirektiv som er ektefødte barn av EUs nyliberalisme, og overfor trusselen om et "storbror-ser-deg-samfunn" via datalgringsdirektivet, er det helt på sin plass at Davidsen etterlyser reell vilje til å bruke reservasjonsretten, sier Olaussen, som peker på at Arbeiderpartiet i 2010 vil få en rekke muligheter til å snu i dette spørsmålet.

- Det er som kjent aldri for seint å snu, avslutter Olaussen, som med dette etterlyser et syn fra utenriksministeren som virkelig ivaretar Norges nasjonale interesser, slik Soria Moria II beskriver.

Nei til EU

Schweigaards gate 34 B
0191 Oslo

neitileu(at)neitileu.no

  • Telefon: 22 17 90 20
Lik oss på Facebook