Du er her: Framside / Aktuelt / Nytt fra Nei til EU / Solidaritet med folket...

Solidaritet med folket i Hellas

Norge møter Hellas i fotball, og Nei til EU aksjonerer utenfor Ullevaal stadion onsdag 15. august: Et gresk folk i krise fortjener norsk støtte og solidaritet!

Nei til EU aksjonerer utenfor Ullevaal stadion onsdag: Mener et gresk folk i krise fortjener norsk støtte og solidaritet!

Foran vennskapslandskampen i fotball onsdag 15.8. vil Nei til EU dele ut løpesedler til publikum om situasjonen i Hellas, om Euro og EU-krise, og om behovet for norsk solidaritet med Hellas.

Nei til EU blir å finne på stand ved T-baneoppgangen ved Ullevaal stadion fra kl. 1730 og utover mot kamp onsdag ettermiddag.

- I Hellas er arbeidsløsheten opp mot 25 %, og ungdomsarbeidsløsheten over 50. Folk kastes på gata, fattigdommen øker, stadig flere begår sjølmord og barn besvimer på skolen av mangel på mat. Dette skjer i Europa i 2012, sier Heming Olaussen, leder i Nei til EU.

- Nei til EU mener Norge kan gjøre mer enn vi gjør i dag. For eksempel kan EØS-midlene målrettes mer for å sikre unge arbeid, Norge kan stille seg mer positive til å ta imot grekere som vil jobbe her til lands, og den jevne mann og kvinne kan gjerne feriere i Hellas, men også ta seg tid til å snakke med vanlige mennesker om situasjonen i landet. Det er mange myter som bør avlives.

- Nei til EU mener grekerne sjøl må ha ansvaret for løsninger på sin egen situasjon. Vårt syn er likevel at landet presses alt for hardt av EU og IMF. Å forsvare Euroen synes viktigere for EU enn å gjøre noe for den vanlige greker. Vi vil ha stor forståelse for en Euro-exit for grekerne. De bør også ettergis det meste av den gjelda de nå sliter med overfor sine kreditorer i EU og IMF, sier Heming Olaussen.

For ytterligere info: Kontakt Heming Olaussen, leder Nei til EU 90155894

Fotball
© beefy_n1

Nei til EU

Schweigaards gate 34 B
0191 Oslo

neitileu(at)neitileu.no

  • Telefon: 22 17 90 20
Lik oss på Facebook