Du er her: Framside / Aktuelt / Nytt fra Nei til EU / Shoaib Sultan innstilt...
Shoaib Sultan innstilt som nestleder i Nei til EU.
© Klassekampen, 9. november 2015

Shoaib Sultan innstilt som ny nestleder

Shoaib Sultan blir den første med minoritetsbakgrunn i ledelsen til Nei til EU, skriver Klassekampen.

Sultan, som er best kjent som Miljøpartiet de Grønnes ordførerkandidat i Oslo, er innstilt som ny nestleder i Nei til EU, og kan bli valgt på landsmøtet i Svolvær 13.-15. november.

– Det at man har noen synlige minoriteter i organisasjonen vil forhåpentligvis bidra til at flere vil komme til, sier Sultan til Klassekampen.

I 2006 var Sultan med på å kartlegge 200 innvandreres holdning til EU. Undersøkelsen viste manglende kunnskap og interesse i gruppen, men også at mange var skeptiske til EU. Den gangen ville Nei til EU oversette brosjyrer til ulike språk for å få verve flere medlemmer og opprette nye lokallag. I dag er enkelte deler av hjemmesiden oversatt til engelsk og tysk, uten at det har ført til noen stor pågang i vervingen, skriver avisen.

– Den generelle holdningen til EU er nok representativ også blant minoritetene, sier han.

– For meg er dette først og fremst et spørsmål om lokaldemokrati. At beslutningene blir flyttet lengre og lengre vekk fra folk er ikke bra. Samtidig handler det om miljø, og der har rollene snudd, sier Sultan.

Han var tidligere kritisk til EUs miljøpolitikk. Nå tror han tvert om at det er oljenasjonen Norge som kan dra EU i feil retning, om vi havner ved forhandlingsbordet.

I tillegg til engasjementet i Miljøpartiet De Grønne, arbeider Shoaib Sultan som rådgiver i Antirasistisk senter.

–Nei til EU er tydelig antirasistisk, det samme er MDG. Og MDG har ennå ikke et offisielt standpunkt til EU. Når og hvis debatten kommer dit, håper jeg at jeg kan bidra der også, sier Sultan til avisen. 

Nei til EU

Schweigaards gate 34 B
0191 Oslo

neitileu(at)neitileu.no

  • Telefon: 22 17 90 20
Lik oss på Facebook