Du er her: Framside / Aktuelt / Nytt fra Nei til EU / Se Kathrine Klevelands...
Kathrine Kleveland helsar SP-landsmøte

Se Kathrine Klevelands hilsen til Senterpartiets landsmøte

Her er leder i Nei til EU Kathrine Klevelands hilsen til Senterpartiets landsmøte 25. mars 2017. Se hilsenen på YouTube her , eller les den under. 

Gode landsmøte!

I dag er det 60 år siden Romatraktaten ble underskrevet. Etter 60 år er det lite ved EU som minner om den europeiske drøm.

Om tanken var fred og samarbeid, ser vi i dag et EU er preget av sterke indre motsetninger og med mål om økt militarisering.

Den folkelige motstanden mot en utvikling i retning av enda mer union og overnasjonalitet, blir hver gang besvart fra Brussel med enda mer av det folket ikke vil ha.

Foruten britene som forlater EU, har EU problemer med euroen ingen flere vil knytte seg til, selv Erna Solberg sier hun ikke vil det i dag. I tillegg klarer ikke EU å ta sin del av den pågående migrasjonskrisen.

Til uka er det varslet at britenes forhandlinger om å forlate EU settes i gang.

Britene vil få sin avtale med EU. Andre land har enklere avtaler med EU enn Norges dynamiske og kontroversielle EØS-avtale.

2. mai er det 25 år siden EØS-avtalen ble underskrevet. Mange av oss vil si at 25 år er mer enn nok! 

Norsk hverdag endres daglig etter vedtak i Brussel. Snart 12 000 rettsakter har vi godtatt, som blant annet utfordrer distriktspolitikken og gir et arbeidsliv med sosial dumping.

EØS-avtalen ble først og fremst konstruert som et middel for tilpasning av EFTA-landene til EU-medlemskap – ikke med mål om en varig handelsavtale. Ingen av de mange andre handelsavtalene EU har inngått har den importen av regelverk fra EU som Norge har i EØS.

Brexit gir nye muligheter for en EØS-debatt, dette MÅ Norge benytte!

Nationen skrev denne uka at Senterpartiet er norgesmestre i EU-motstand og er det partiet som over tid har hatt minst til overs for EØS-avtalen.

Senterpartiet har klar tale og klare vedtak når det gjelder EØS. Derfor har Nei til EU høye forventninger til at Senterpartiet tar EØS-avtalen langt inni forhandlingene NÅR det skal forhandles om ny regjering.

Takk til Senterpartiet, takk til Senterkvinnene og takk til Senterungdommen for konkret og godt samarbeid i kamp for sjølråderett og demokrati!

Dere er viktige i Nei-alliansen!

Nei til EU

Schweigaards gate 34 B
0191 Oslo

neitileu(at)neitileu.no

  • Telefon: 22 17 90 20
Lik oss på Facebook