Du er her: Framside / Aktuelt / Nytt fra Nei til EU / PRM: Nei til EU stille...

PRM: Nei til EU stiller spørsmålstegn ved Bondeviks EU-iver

PRESSEMELDING 5.1.05: Håndtering av internasjonale katastrofer og norsk nødhjelp: Heming Olaussen, leder i Nei til EU, stiller spørsmålstegn ved statsminister Bondeviks voldsomme iver etter å legge Norge inn under EU-hatten når det gjelder katastrofe-beredskap.

Heming Olaussen, leder i Nei til EU, stiller spørsmålstegn ved statsminister Bondeviks voldsomme iver etter å legge Norge inn under EU-hatten når det gjelder katastrofe-beredskap. Det foreligger ingen konkret plan, eller noen henvendelse til Norge om å bidra til eller delta i en eventuell felles EU-katastrofe-styrke. Likevel går statsministeren meget aktivt ut og mer enn antyder at Norge bør delta i en slik styrke – om den kommer i stand (NRK Dagsnytt 5.1.05)

Nei til EU har en rekke motforestillinger mot dette, men de 2 viktigste handler om at statministeren burde dempe denne saken, ikke minst av hensyn til de pårørende, som på ingen måte har rukket å få noen avstand til dette som har skjedd.
- I det minste kunne Bondevik ventet til den bebudete granskningsrapporten foreligger før han begynner å lansere åpenbart politiske konklusjoner, mener Nei til EU
-I tillegg er det lite klokt å lansere et forslag som risikerer å dele folk etter syn på EU, når saken burde handle om norsk, samla innsats for mennesker i nød – over alt i verden. Å lansere EU som løsningen, er dels å undervurere norsk innsatsvilje og –evne, tildels å sette FN på et sidespor. Ingenting av dette er spesielt samlende.

Når da til overmål Bondevik knytter denne ideen opp til nettopp en annen splittende ide, nemlig norsk deltakelse i EUs militære innsatsstyrke, ser vi jo at en fortsatt samling av nasjonen for felles innsats og engasjement, ikke er det primære for statsministeren. Nei til EU vil minne om at et overveldende flertall av det norske folk var mot det stortingsflertallet her foretok seg. Det virker som om statsministeren lytter til for dårlige rådgivere i disse sakene, i stedet for å ta det nødvendige nasjonale ansvar for et samlet folk i sorg, sier Nei til EUs leder Heming Olaussen, som håper statsministeren ved nærere ettertanke vil innse at dette var en dårlig ide.

Heming Olaussen, 90155894

Nei til EU

Schweigaards gate 34 B
0191 Oslo

neitileu(at)neitileu.no

  • Telefon: 22 17 90 20
Lik oss på Facebook