Du er her: Framside / Aktuelt / Nytt fra Nei til EU / Pressemelding: Sigbjør...

Pressemelding: Sigbjørn Gjelsvik takker nei til gjenvalg

Etter fem år som leder for Nei til EU har Sigbjørn Gjelsvik i dag takket nei til å gå på en ny periode som leder.

– Det har vært fem utfordrende år. Ikke minst har det vært spennende å jobbe så tett med engasjerte medlemmer i en landsomfattende grasrotorganisasjon, sier Gjelsvik.

Gjelsvik var bare 25 år da han i 1999 tok spranget rett fra Senterungdommen til Nei til EU. Han har ledet organisasjonen gjennom en periode preget av store endringer, både i organisasjonen og i EU. Etter folkeavstemningen i 1994 har Nei til EU jobbet målrettet med informasjon om EU og konsekvensene av EØS. Nå har svenskenes nei til ØMU, grunnlovsvedtaket og østutvidelsen bidratt til at EU-spørsmålet igjen har kommet på dagsordenen, også i mediene.

– For meg har det vært viktig å bidra til at Nei til EU skal være en effektiv og slagkraftig kampanjeorganisasjon. Nei-siden er betydelig styrket på meningsmålingene de siste månedene. Ja-sida skal ikke få noen lett match dersom de vil jobbe for en ny folkeavstemning, sier Gjelsvik.

Han tror stortingsvalget neste høst blir avgjørende for om det blir sendt en ny EU-søknad.
– Det blir et viktig mål for nei-sida å sikre flest mulig nei-kandidater på Stortinget etter valget neste høst, sier Gjelsvik.

I Gjelsviks lederperiode har Nei til EU fått nesten 10 000 nye medlemmer. Antallet aktive lag er tredoblet, fra 53 i 1999 til 150 i dag. Sekretariatet har ni ansatte på full tid samt 14 fylkessekretærer rundt om i landet.
– Nei-alliansen favner bredt. Jeg er sikker på at Nei til EU vil fortsette å være det viktigste samlingspunkt for EU-motstand i tida framover, sier Gjelsvik.

Kontaktpersoner:
Sigbjørn Gjelsvik, mobil 91 16 16 75

Kjell Dahle (leder i valgkomiteen), 22 20 69 47 / 90 87 60 15

Nei til EU

Schweigaards gate 34 B
0191 Oslo

neitileu(at)neitileu.no

  • Telefon: 22 17 90 20
Lik oss på Facebook