Du er her: Framside / Aktuelt / Nytt fra Nei til EU / Pressemelding 8.august...

Pressemelding 8.august 2005:Nei-sjefen svært fornøyd med at nordmenn stadig sier soleklart nei til norsk EU-medlemskap!

Dagens meningsmåling om EU-holdninger i Nationen, Klassekampen og Dagen viser at nordmenns nei til EU har festnet seg på et historisk høyt nivå, sier Heming Olaussen, leder i Nei til EU.

At det har skjedd en ørliten tilpasning ved at noen flere enn i juni sier de er blitt usikre, er helt normalt. Trekker man fra de usikre, er flertallet mot medlemskap i Europaunionen 57 mot 43%. Dette er bare ørlite lavere enn det vi har hatt siden det franske og nederlandske nei til EU-grunnloven (41-59) og langt over det vi tidligere har sett på norske meningsmålinger om EU-standpunkt i det norske folk.

Dette gir et usedvanlig godt utgangspunkt for den videre motstandskampen mot norsk EU-medlemskap, sier Olaussen, som påpeker at det kommende stortingsvalget nå blir neste viktige ”slag” i EU-spørsmålet.

Her er situasjonen på basis av de aktuelle meningsmålingene, at vi kan få et Storting som er sterkt skeptisk til medlemskap, og et flertall mot å sende noen søknad overhodet de kommende 4 år. Dette vil i tilfelle bety et Storting som er i pakt med synet til det norske folk, sier Olaussen, som legger til at det er spesielt hyggelig for nei-sida at også befolkningen i og rundt hovedstaden nå er mer EU-skeptiske enn noensinne.

For kommentarer:

Heming Olaussen
90155894

Nei til EU

Schweigaards gate 34 B
0191 Oslo

neitileu(at)neitileu.no

  • Telefon: 22 17 90 20
Lik oss på Facebook