Du er her: Framside / Aktuelt / Nytt fra Nei til EU / Posten tar EU på kornet

Posten tar EU på kornet

Vil kutte 6 dagers postombæring – i tråd med EUs tredje postdirektiv

Når postdirektør Mejdell nå truer med å vesentlige kvalitetskutt i posttjenestene her til lands for å spre penger, er det akkurat dette vi har advart mot hvis Norge innfører EUs tredje postdirektiv, sier Nei til EUs leder Heming Olaussen.

 

Mejdell gikk i dag ut med trusler om å kutte banktjenestene i posten, redusere servicenivået på «post i butikk» og å kutte fra 6 dagers til 5 dagers postombæring – alt fordi det er ulønnsomt for Posten.

 

Mejdell driver på denne måten Posten som en hvilken som helst Rimibutikk, uten hensyn til det samfunnsoppdrag som ligger i å sikre likeverdige posttjenester over hele landet, sier Olaussen.

 

Heldigvis er det ikke Mejdell men de folkevalgte og regjeringa som setter rammene for Postens virksomhet. Stoltenbergs og Meltveit Kleppas kontante avvisning av Mejdells ideer er godt nytt for distriktsnorge, for alle Postens kunder og for de ansatte. Men på lenger sikt må folk ikke tro at dette betyr at Posten som samfunnsinstitusjon er sikra: Regjeringa har til behandling EUs tredje postdirektiv som forutsetter full konkurranseutsetting av all distribusjon av post også under 50 gram.

Dersom direktivet aksepteres vil alt det Mejdell i dag har foreslått og mer til snart bli virkelighet. Det er derfor avgjørende for Stoltenbergs troverdighet i denne saken at han nå gir klart uttrykk for at Norge vil bruke reservasjonsretten mot EU-direktivet. Bare slik kan servicenivået til Posten sikres, og bare slik kan postansatte sikres mot sosial dumping, avslutter Nei til EUs leder Heming Olaussen.

 

Heming Olaussen, leder Nei til EU 90155894

Nei til EU

Schweigaards gate 34 B
0191 Oslo

neitileu(at)neitileu.no

  • Telefon: 22 17 90 20
Lik oss på Facebook