Du er her: Framside / Aktuelt / Nytt fra Nei til EU / Nytt Vett-hefte: Hva e...
Forsiden Vett 1-2012
© NtEU

Nytt Vett-hefte: Hva er galt med EØS?

Regjeringens utredning om EØS (NOU 2012:11) er ferdig. Nå er utredningen av alternativene til dagens EØS-avtale også på det nærmeste klar - rapporten presenteres 15. mars. Dette Vett-heftet presenterer baksiden av EØS-medaljen. På en rekke samfunnsområder presenteres et EU som omdanner Norge i sitt bilde.

Utenriksminister Støre og flertallet i Europautredningen mener at EØS-avtalen har tjent Norge godt. Støre sier andre alternativer er «fantomer». Europautredningen hevder dessuten – uten forskningsmessig belegg – at vi kan takke EØS for Norges gode økonomiske utvikling de siste 18 årene. Mantraet om at vi «må ha EØS for å få solgt varene våre» blir gjenbrukt. Utvalgsflertallet mener dessuten at det er lite konflikt om EØS. Mye kunne vært sagt her. Utvalgsmedlem Dag Seierstad sier det viktigste i sine dissenser om virkelighetsforståelsen.

80 prosent sier nei til EU, men aldri har EU hatt så mye innflytelse i Norge. Dette muliggjøres av et Storting i utakt med eget folk, og en utbredt angst i politiske miljøer for å utfordre EU. Dette heftet tegner bildet av et Norge og et EU på kollisjonskurs, og der Norge konstant viker unna. Skal vi virkelig ha det sånn?

Heming Olaussen, leder Nei til EU

Heftet sendes gratis ut til alle medlemmer som abonnerer på tidsskriftserien, men kan også bestilles (klikk her) - det koster kr 40,- + porto.

Nei til EU

Schweigaards gate 34 B
0191 Oslo

neitileu(at)neitileu.no

  • Telefon: 22 17 90 20
Lik oss på Facebook