Du er her: Framside / Aktuelt / Nytt fra Nei til EU / Nytt lokallag i Solør

Rolv Rynning Hansen Fagforbundet, Kathrine Kleveland, leder i Nei til EU, Kari Gjems, Hedmark Nei til EU og varaordfører Åse Lilleåsen, Grue

Nytt lokallag i Solør

Fagforbundets TISA-ekspert Rolv Rynning Hansen og leder i Nei til EU Kathrine Kleveland tok for seg temaene, EU, EØS, TTIP og TISA på Åsnes ungdomsskole 18. november. Hedmark Nei til EU med Kari Gjems som drivkraft inviterte til åpent møte.

Som fagforbundets internasjonale rådgiver Rolv Rynning Hansen sa så er de nye handelsavtalene TISA og TTIP, del av en stor bokstavsalat vi bør sette oss inn i. Det er mye hemmelighold og stor usikkerhet om konsekvensene av avtalene. Men det dreier seg om liberalisering av verdenshandelen, det er de rike landene som forhandler, og hvem som tjener på disse avtalene er et godt spørsmål...

Kathrine Kleveland tok et sveip gjennom EUs historie før hun tok for seg hva EØS-avtalen har å si for folks hverdag. 10 000 nye EU-regler og direktiv, store konsekvenser for arbeidsliv, mattrygghet og distriktspolitikk er blant konsekvensene i det norske samfunnet etter vel 20 år med den dynamiske EØS-avtalen. Hun trakk også fram en fornyet handelsavtale med EU som et realistisk alternativ, og det Nei til EU jobber for.

Etter oppfordring til å skrive under oppropet utaveos.org avsluttet hun med å invitere til å bli medlem i Nei til EU til de som ikke var det.

Nei til EU fikk to nye medlemmer denne kvelden, og i tillegg ble det dannet et interimsstyre som vil jobbe for å danne et nytt lokallag, Solør Nei til EU, med medlemmer fra alle tre kommunene: Våler, Åsnes og Grue i løpet av 2016.

Ut over det vil de starte studiesirkler om frihandelsavtalene TTIP og TISA i hver kommune, holde et åpent møte om hvordan frihandelsavtalen TISA svekker lokaldemokratiet, arbeide med informasjonsmøter om TISA og/eller TTIP for kommunerepresentantene i Solør-kommunene og stå på informasjonsstands.

Vi ønsker det nye lokallaget lykke til!

Nei til EU

Schweigaards gate 34 B
0191 Oslo

neitileu(at)neitileu.no

  • Telefon: 22 17 90 20
Lik oss på Facebook