Du er her: Framside / Aktuelt / Nytt fra Nei til EU / Ny løpeseddel fra Nei...

EØS-gjennomgang - fullstendig eller halvveis?

Ny løpeseddel fra Nei til EU

EØS-gjennomgang - fullstendig eller halvveis? Nei til EU har laget et løpeseddel som tar for seg kravene til en utredning om EØS-avtalen.

EØS-avtalen endres kontinuerlig gjennom nye lover fra EU, som Norge bare kan si ja eller nei til. Norge har i tur og orden akseptert EUs bestemmelser for flere allergifremkallende tilsettingsstoffer i mat, patent på liv og handel med tjenester på tvers av landegrensene (tjenestedirektivet). På tross av protester fra mange hold, og på tross av dissenser i to ulike regjeringer.

Nei til EU krever en fullstendig gjennomgang av alle sider ved EØS-avtalen, og at en slik utredning utføres av et offentlig utvalg, ikke av Utenriksdepartementet eller noe annet regjeringsorgan.

Nei til EU har vunnet det første slaget om å få en åpen og reell debatt om EØS-avtalen. Det er svært gledelig at Nei til EUs krav om en gjennomgang nå har fått bred støtte fra flere aktører, som LO, Unio og YS, Europabevegelsen, Høyre, Dagens Nøringsliv og Aftenposten, for å nevne noen. Nå gjelder det å få døra helt opp - DU kan utgjøre en forskjell!

Nei til EU

Schweigaards gate 34 B
0191 Oslo

neitileu(at)neitileu.no

  • Telefon: 22 17 90 20
Lik oss på Facebook