Du er her: Framside / Aktuelt / Nytt fra Nei til EU / Norges EØS-kontingent:...

Norges EØS-kontingent: - Uholdbar pengeutpresning fra EUs side.

Pressemelding fra Nei til EU 28.3.2007:

- Men UD fortjener ros for det som er oppnådd av direkte støtte til Bulgaria og Romania

Når det nå er kjent at Norge må betale 500 millioner kroner i året for at EØS-avtalen skal utvides til å omfatte Romania og Bulgaria, gjør Nei til EU-leder Heming Olaussen KrF-leder Dagfinn Høybråtens ord til sine:

"Det er helt utrolig at EU vil opptre så pøbelaktig som de her har gjort overfor et vennligsinnet og samarbeidsvillig land".

- Beløpet er borti staur og vegger, og viser et usympatisk bilde av EU, sier Nei til EUs leder Heming Olaussen.

- Det formildende trekket er at en så stor del av beløpet skal gå som direkte bilateral støtte mellom Norge og de to nye EU-landene. Det betyr at det til en viss grad går an å ha kontroll med hvor pengene går, i motsetning til om alt skulle sluses inn i EUs kostbare og ukontrollerbare byråkrati.

30 EU-kontorer i flere land er nå under etterforskning for korrupsjon og EUs regneskaper har ikke blitt godkjent for tolvte år på rad.

- Norge bør absolutt støtte en økonomisk utvikling i tidligere Øst-Europa, men det er uakseptabelt at EU skal diktere omfanget av bruken av norske skattebetaleres midler. Det bør avgjøres på grunnlag av demokratiske beslutninger i Norge.

- Nei til EU vil oppfordre regjeringa til en aktiv politikk i forhold til EU med sikte på å endre også eksisterende EØS-overføringer til bilateralt nivå, sier Olaussen.

Nei til EU

Schweigaards gate 34 B
0191 Oslo

neitileu(at)neitileu.no

  • Telefon: 22 17 90 20
Lik oss på Facebook