Du er her: Framside / Aktuelt / Nytt fra Nei til EU / Norge og EØS i The Times

Norge og EØS i The Times

Interessen for utenforlandet er stor i den britiske EU-debatten framfor folkeavstemningen 23. juni. Onsdag hadde The Times en grundig artikkel om EØS, fisk og landbruk.

David Charter, Berlin-korrespondent for The Times, skriver om hvordan et lite land utenfor EU har innrettet seg gjennom EØS for å få markedsadgang for fisk og landbruksprodukter. Inge Halstensen, en fisker fra Bekkjarvik, er intervjuet og legger vekt på lokal og nasjonal forvaltning og hvordan norsk fiske fortsatt har mange små bedrifter. 

Europabevegelsens leder Jan Erik Grindheim trekker som vanlig fram at vi er bundet av EUs lover og regler uten å ha stemmerett. Og statsminister Solberg kommer med det samme budskapet, riktignok gjennom uttalelser fra tidligere i år. Solberg advarte jo i britisk presse mot den EØS-løsningen som hun forsvarer her hjemme: "We are adapting to all the measures decided in the EU concerning the internal market but we have no decisive participation in it. I do not think the British self-image will tolerate that."

Nei til EU-leder Kathrine Kleveland blir også intervjuet. Kathrine forteller at den samme skremselspropagandaen som jasida brukte i 1994, nå finnes igjen på remain-sida i Storbritannia. 100 000 jobber skulle vi miste, det skjedde ikke. - Norge har hatt suksess, og det er ikke bare på grunn av oljen. Vi handler mer enn noen gang med EU og med resten av verden, sier hun til The Times. - Vi hadde en enkel argumentasjon som slo rot i folks hjerter: Vi argumenterte for selvråderetten.

Nei til EU

Schweigaards gate 34 B
0191 Oslo

neitileu(at)neitileu.no

  • Telefon: 22 17 90 20
Lik oss på Facebook