Du er her: Framside / Aktuelt / Nytt fra Nei til EU / - Norge må ta på seg m...
Heming Olaussen

Nei til EUs leder Heming Olaussen.

- Norge må ta på seg meklerrolle!

Pressemelding fra Nei til EU 9.10.2006

En internasjonal krise utvikler seg etter at Nord-Korea i natt prøvesprengte en atombombe. Nei til EU mener Norge må gjøre alt som står i vår makt til å forhindre at denne krisen opptrappes. Norge kan faktisk spille en slik rolle!

Det var Nord-Koreas ambassadør i Skandinavia Jon In Chan som ganske oppsiktsvekkende pekte på Norge så seint som mars i år. Han pekte på Norges erfaringer som fredsmekler og internasjonal konfliktløser, og ga uttrykk for at regimet i Pyongjang kunne tenke seg at Norge bidro til å bilegge atomstriden.

Nå er krisen akutt, og behovet for konfliktløsning tilsvarende påtrengende. Nettopp Norges uavhengige stilling i verden har vært vår "inngangsbillett" til en rekke internasjonale kriser, og utenriksminister Jonas Gahr Støre og statssekretær Raymond Johansen bør bruke den stilling Norge har opparbeidet seg utenfor EU og maktblokkene til å bidra til konfliktløsning, snarere enn å bare å slutte seg til internasjonal fordømmelse. At enhver atomopptrapping bør fordømmes, må ikke forhindre at Norge tar på seg en aktiv meklerrolle i denne dødsens farlige internasjonale konflikten, sier leder i Nei til EU Heming Olaussen.

For ytterligere kommentarer:
Heming Olaussen, 90155894

Nei til EU

Schweigaards gate 34 B
0191 Oslo

neitileu(at)neitileu.no

  • Telefon: 22 17 90 20
Lik oss på Facebook