Du er her: Framside / Aktuelt / Nytt fra Nei til EU / Nordland Nei til EU sa...
© Nei til EU

Fra venstre nyvalgt leder Lars Nielsen, Kathrine Kleveland, nestleder Nina Holdal og nyvalgt styremedlem Christian Torseth.

Nordland Nei til EU sang på Hurtigruta

I forbindelse med årsmøtehelga til Nordland Nei til EU 18.–19. april i Svolvær ble det en impulsiv minikonsert på hurtigruta Lofoten lørdag kveld. Ellers var det konferanse om et tredelt arbeidsliv med Roar Eilertsen fra DeFacto, og Kathrine Kleveland, leder i Nei til EU snakket om EØS-trussel for distriktene.

Lørdag startet Roar Eilertsen fra DeFacto med foredraget «Mot et tredelt arbeidsliv – norsk arbeidsliv ti år etter EUs østutvidelse». Eilertsen var på hjemmebane siden han er oppvokst i Kabelvåg, 5 km fra Svolvær. Han la fram utdrag fra rapporten Norsk arbeidsliv etter EØS-avtalen og EUs østutvidelse . Etter innlegget ble det en god diskusjon om arbeidslivets utfordringer, EØS mm.

Deretter fikk konferansedeltakerne som ønsket et besøk i kunstner Stig Tobiassens galleri. Tobiassen er i Guinness’ rekordbok siden han malte 10 012 bilder på et år. Det ble servert egenprodusert rabarbravin, og kunstneren orienterte om mange spennende prosjekt, blant annet har han malt 120 meter fra Bibelens 40 første sider.

Lørdag kveld etter middagen ble de fleste med Gunnar Aarstein og gitaren ombord i Hurtigruta Lofoten der vi hadde fått tillatelse til å synge i salongen. Nei-sanger og den nordnorske visa Nordafør ble framført med engasjement og iver.

Søndag var det årsmøte i Nordland Nei til EU. Ordinære årsmøtesaker gikk greit. Det ble oppfordret til mer aktivitet og pekt på utfordringer med økonomi i et langstrakt fylke. Leder Svein Tennes ble takket av, og Lars Nielsen, som har sittet i fylkesstyret, ble valgt til ny leder.

Leder i Nei til EU Kathrine Kleveland holdt søndag etter det ordinære årsmøtet foredraget «EØS-trussel for distriktene». Hun trakk fram at Nordland hadde deltatt veldig aktivt i jubileumsåret og er et aktivt og viktig nei-fylke, som kan peke på distriktenes utfordringer. EØS-avtalen påvirker stadig mer av vår hverdag, og distriktene er ekstra utsatt, via fiskeri, landbruk, differensiert arbeidsgiveravgift, fiske- og landbruksutfordringer, postdirektivet mm.

Svolvær i lettskyet vær med litt sol innimellom var et fantastisk sted, og det er nettopp hit Nei til EU reiser for å holde landsmøte i november i år. 

© Nei til EU
© Nei til EU

Nei til EU

Schweigaards gate 34 B
0191 Oslo

neitileu(at)neitileu.no

  • Telefon: 22 17 90 20
Lik oss på Facebook