Du er her: Framside / Aktuelt / Nytt fra Nei til EU / Nei til EUs tredje pos...

Nei til EUs tredje postdirektiv

Den rødgrønne regjeringen brukte vetoretten i EØS-avtalen mot postdirektivet. Utredninger har vist at direktivet vil føre til dyrere og dårligere posttjenester, spesielt i distriktene, og true faglige rettigheter i postsektoren. Nei til EU sier nei til dyrere og dårligere posttjenester.

– De foreslåtte endringene vil gi folk flest både dyrere og dårligere posttjenester. Dette er distriktsfiendtlig ved at det vil bli dyrere posttjenester i utkants-Norge og frata oss lørdagspost, sier leder av Nei til EU Kathrine Kleveland.

Et viktig prinsipp i Norge er at vi har enhetsporto, noe som innebærer at det koster like mye å sende et brev fra Oslo til Asker som fra Asker til Alta. Dette prinsippet bidrar til at det er mulig å jobbe og bo i hele landet. Det er overskuddet fra enhetsportoen i sentrale strøk som brukes til å finansiere postomdeling i distriktene. Dersom Norge gjennom EØS-avtalen innfører EUs postdirektiv, vil dette overskuddet flyttes fra fellesskapet til private postselskaper. I tillegg vil Staten måtte bevilge betydelig større beløp årlig over statsbudsjettet, for å finansiere de «ulønnsomme tjenestene» i distriktene.

  

Nei til EU sier nei:
Politikerne mener:
Fra media:

Nei til EU

Schweigaards gate 34 B
0191 Oslo

neitileu(at)neitileu.no

  • Telefon: 22 17 90 20
Lik oss på Facebook