Du er her: Framside / Aktuelt / Nytt fra Nei til EU / Nei til EUs leder: Nei...

Nei til EUs leder: Nei til EU er med regjeringa så lenge regjeringa er med oss!

- 2005 var det året det var så bratt - for ja-sida.

- Ikke klarte de å vinne en eneste ny organisasjon eller noe nytt parti over på sin side Ikke har ja-sida engang flertall blant Regjeringas medlemmer - nei faktisk er det sånn at hele 11 statsråder i den rød-grønne regjeringa er EU-motstandere, og 7 av dem er til og med medlemmer av Nei til EU, sa Heming Olaussen i talen til landsmøtet.

- Vi krever og forventer av denne regjeringa at den klarer å riste av seg et av de siste tabuene i norsk EU-debatt, og iverksetter en offentlig utredning av EØS-avtalen, herunder en anstendig utredning om alternativene til EØS. La oss nå endelig få tatt den debatten, når vi nå har en regjering som sier den skal føre en offensiv Europa-politikk, prega av åpenhet og innsyn!

- Men jeg synes likevel kanskje at politisk redaktør i Dagsavisen tar LITT hardt i når han erklærer at "nei-sidens seier er total", og at "vi får ikke noen ny medlemskapsdebatt i Norge på minst 10 år".

- Problemet er, som vi jo veit så godt; Vi kan ikke stole på at han har rett! Ikke en gang for de nærmeste 4 åra har vi noen som helst garanti for at ikke EU-medlemskapet igjen kan bli en aktuell sak i Norge

- Jeg mener vi er forplikta til å vurdere denne Regjeringa ikke bare ut fra optimistiske utsagn og erklæringer, men ut fra dens sjanse til å faktisk overleve! Og - her vil EU komme inn som en trussel! Enten vi snakker om Kjemidirektivet Reach, GMO, Hjemfall, Schengen, Tjenestedirektiv, Vaxholm-sak, militarisering eller andre spørsmål: Det vil vise seg om samholdet er limt med Carlssons lim, eller med Araldit.

- Nei til EU skal være den vaktbikkja, den kunnskapsleverandøren og den grasrotbevegelsen som denne regjeringa trenger for ikke å glemme seg og gå seg bort i maktas irrganger. Hører dere Stoltenberg, Haga og Halvorsen: Vi er gjerne med dere - så lenge bare dere er med oss!

For spørsmål eller kommentarer ring Heming Olaussen på 901 55 894

Nei til EU

Schweigaards gate 34 B
0191 Oslo

neitileu(at)neitileu.no

  • Telefon: 22 17 90 20
Lik oss på Facebook