Du er her: Framside / Aktuelt / Nytt fra Nei til EU / Nei til EU passerer 30...
Heming Olaussen
© Thomas Vermes/ABCNyheter

Heming Olaussen.

Nei til EU passerer 30.000 medlemmer

Nei til EU har nådd sitt høyeste medlemstall siden 1994.

Etter jamn økning i antall medlemmer siden 2005 har Nei til EU nådd et nytt nivå i antall medlemmer. Julaften kunne Norges tredje største politiske organisasjon notere seg for 30.003 medlemmer.
 
 
 
 – Dette viser at Nei til EU er en livskraftig og sterk organisasjon som til og med i rolige tider klarer å tiltrekke seg tusenvis av nye medlemmer, sier organisasjonens leder Heming Olaussen.
 
 – Det er veldig betryggende i forhold til ja-sidens signaler om at de enda en gang vil bringe spørsmålet om norsk EU-medlemskap på banen. Vi har en tydelig beredskap og er i stand til å mobilisere på nytt, om det skulle bli nødvendig, fortsetter Olaussen, som påpeker at nei-siden nå har mer enn fem ganger så mange medlemmer som motparten på ja-siden, Europabevegelsen.
 
 – Det var munn-til-munn-metoden, de mange aktivister og lokale talerør som avgjorde EU-kampen både i 1972 og 1994, sier Nei til EU-lederen, som med dette organisatoriske grunnfjellet i ryggen ser med stor sjøltillit fram mot de politiske stridsspørsmålene som kommer på dagsorden i 2010 – EUs datalagringsdirektiv, Islands EU-forhandlinger, den store EØS-gjennomgangen, postdirektivet og EUs forsøk på å opptre som samlet stormakt gjennom Lisboatraktaten
 
 – Med 57 sammenhengende måneder med nei-flertall på alle målinger og mer enn 30.000 medlemmer har nei-siden et solid utgangspunkt for 2010 og det kommende tiåret, avslutter Nei til EUs leder Heming Olaussen.
 

Nei til EU

Schweigaards gate 34 B
0191 Oslo

neitileu(at)neitileu.no

  • Telefon: 22 17 90 20
Lik oss på Facebook