Du er her: Framside / Aktuelt / Nytt fra Nei til EU / Nei til EU fornøyd med...

Nei til EU fornøyd med veto-vedtak

Pressemelding fra Nei til EU: Nei til EU hilser vedtaket fra LOs sekretariat om å kreve norsk veto i EØS mot tjenestedirektivet velkommen som et av de viktigste vedtak som er gjort i kampen for et ryddig arbeidsliv i Norge.

- Tjenestedirektivet står i veien for våre muligheter til å sikre faglige rettigheter, og opprettholde en effektiv kamp mot sosial dumping. Det strider dermed "mot vitale nasjonale interesser", slik det er formulert i Soria Moria-erklæringen, kommenterer Nei til EUs leder, Heming Olaussen.
LO har med dette lyttet til de tydelige signalene fra flere av sine medlemsforbund, og fagbevegelsen står dermed sammen med en bred allianse som bl.a. inkluderer partiene SV, SP og deler av AP, mot NHO, HSH, Høyre og Nærings- og Handelsdepartementet.
Dragkampen om direktivet innad i regjeringa har stått på stedet hvil i over ett år på grunn av stor intern uenighet. Med LOs vedtak presses regjeringa over på SVs og SPs vetolinje, og Norge kan for første gang i historien få testet Gro Harlem Brundtland og Jonas Gahr Støres forsikringer om at "vetoretten er til for å brukes".

- Er det noen gang vetoretten bør brukes, så er det mot dette ytterst markedsliberale direktivet som vil underminere kampen mot sosial dumping, et anstendig arbeidsliv og den nordiske velferdsmodellen, sier Olaussen, som forventer at regjeringa nå lytter til fagbevegelsen og oppfyller Soria Moria ved å bruke reservasjonsretten.

---

For kommentarer:
Heming Olaussen, 90155894

Nei til EU

Schweigaards gate 34 B
0191 Oslo

neitileu(at)neitileu.no

  • Telefon: 22 17 90 20
Lik oss på Facebook