Du er her: Framside / Aktuelt / Nytt fra Nei til EU / Nei til EU følger inns...
Signe Lindbråten

Nei til EU følger innspurten på klimaforhandlingene

Signe Lindbråten, styremedlem og leder av miljøutvalget i Nei til EU, er i København for å følge innspurten på de internasjonale klimaforhandlingene i København.

Torsdag 17. og fredag 18. er de to siste dagene med forhandlinger og det pågår nå på statsleder-nivå. Like vel er partene i forhandlingene er langt fra hverandre og det ser mørkt ut for en ny og bindende avtale. Det er særlig stor avstand mellom i-og u-landene. U-landene mener at de rike landene stikker fra regninga. Det er de rike landene som har skapt klimaproblemet og derfor har de også et historisk ansvar for å få ned utslippene. Det har lekket ut en rapport fra FN som viser at u-landene samlet sett har lovet større kutt enn det i-landene har. I dag har Obama kommet til forhandlingene og det er knyttet store forventninger til hva han har med seg til forhandlingsbordet.

”Under slike forhandlinger får man en god påminnelse om hvor viktig det er at Norge står utenfor EU. Når de store maktblokkene står i stampe er det viktig at noen land tør og kan gå lengre og finne nye veier fram til en avtale” –Signe Lindbråten

På et internasjonalt seminar arrangert av Natur og Ungdom torsdag uttrykte Rajju Malla Dlaaka fra Nepal som er her sammen med utviklingsfondet at hun synes det er viktig at Norge står utenfor EU og at hun er skuffet over EU sin posisjon.

”Norge har indikert at de er på utviklingslandene sin side. Jeg har forventninger til Norge siden dere ikke er med i en stor gruppe” –Rajju Malla Dlaaka

For mer om Nei til EU i København kontakt

Signe Lindbråten, 93222335, signe.lindbraten@gmail.com

Nei til EU

Schweigaards gate 34 B
0191 Oslo

neitileu(at)neitileu.no

  • Telefon: 22 17 90 20
Lik oss på Facebook