Du er her: Framside / Aktuelt / Nytt fra Nei til EU / - Nei til EU er klare...

- Nei til EU er klare til kamp!

- Nei til EU ønsker velkommen en bred og nyansert debatt om utviklingen i EU og Norges forhold til unionen, sier Nei til EUs leder Sigbjørn Gjelsvik.

Nei til EUs styre bestemte i dag å trappe opp beredskapen i organisasjonen.

- Vi er ikke glade for at andelen som sier ja har økt så kraftig. Men den organiserte ja-sida i Norge undervurderer Nei til EU om de tror at de skal kunne holde på dette forspranget framover, sier Sigbjørn Gjelsvik.

- For Nei til EU som organisasjon er ja-flertall på meningsmålingene en stor fordel. Vi merker en kraftig økning i innmeldinger. Både nye og gamle medlemmer har nå meldt seg for ekstra innsats.

- Nei til EU tar meningsmålingene som et skremmeskudd som skal mane oss til ny innsats. Vi har 22.000 medlemmer og lokallag over hele landet. Når organisasjonen nå får klar melding om aktivitet, skal vi snu meningsmålingene gjennom det vi kan best, folkeopplysningskampanjer fra menneske til menneske, sier Sigbjørn Gjelsvik.

Nei til EU var forberedt på at meningsmålingene på nyåret kom til å bli påvirket av den ensidige gledesrusen over EU som vi har sett i media i det siste.

- Selvsagt blir folk påvirket av jasidas framstilling av EU som et solidaritetsprosjekt. Sannheten er at EU reiser uoverstigelige murer mot den tredje verden. EU opptrer globalt som en brutal handelsblokk som setter egne interesser langt over ønsket om utvikling i den tredje verden, sier Sigbjørn Gjelsvik.

- Samtidig gjør EU det vanskeligere for medlemslandene å opprettholde eller utvikle gode velferdsordninger. sier Sigbjørn Gjelsvik, leder i Nei til EU.

For spørsmål eller flere kommentarer, ring Sigbjørn Gjelsvik på 91 16 16 75

Nei til EU

Schweigaards gate 34 B
0191 Oslo

neitileu(at)neitileu.no

  • Telefon: 22 17 90 20
Lik oss på Facebook