Du er her: Framside / Aktuelt / Nytt fra Nei til EU / Nei til EU drar til Hell?
Logo

Nei til EU drar til Hell?

Nei til EUs landsmøte 2008 avholdes 14.-16. november på hotell Rica Hell i Trøndelag, med Nord-Trøndelag Nei til EU og Sør-Trøndelag Nei til EU som vertskap.

– Dette blir et spennende politisk verksted og et viktig politisk møte for den norske EU-kampen, sier Nei til EU-leder Heming Olaussen, som peker særlig på muligheten for et norsk veto i EØS mot tjenestedirektivet, EUs press på fagbevegelsen og faglige rettigheter gjennom de beryktede fire dommene og situasjonen på Island som viktige tema som vil bli tatt opp.

– Også situasjonen i EU etter det irske nei til Lisboa-traktaten vil bli belyst, samtidig som Nei til EUs arbeid inn mot stortingsvalget 2009 vil stå sentralt, utdyper Olaussen.

Til å belyse temaene og hilse landsmøtet kommer spennende folk som Fagforbundets sterke leder Jan Davidsen, den irske motstandslederen Patricia McKenna, fhv. finansminister på Island Ragnar Arnalds, parlamentarisk leder i SV Inge Ryan og leder i Senterpartiet Liv Signe Navarsete, blant flere.

På vegne av Trøndelag vil fylkesordfører for AP i Sør-Trøndelag Tore Sandvik hilse landsmøtet.

Av kulturelle godbiter kan nevnes Bjørn Alterhaug trio, Hell blueskor, Flettfrid Andresen, skuespiller Andreas Gjermstad og landsmøtekunstner Pål Hansen («Ukrut»).

Landsmøtet vil også bli kjent med statsviter Carsten Schymik fra Berlin, som har forsket på norsk og nordisk EU-motstand, samt kunsthistoriker Gunnar Danbolt som vil holde et kåseri om «Nei-kunsten fra 1972 til i dag».

Landsmøtet skal velge ledelse i Nei til EU. Leder Heming Olaussen samt nestleder Torunn Husvik er innstilt på gjenvalg. Som nye i arbeidsutvalget har valgkomiteen, under ledelse av Ingrid Fiskaa, innstilt Merete Furuberg (SP, Hedmark) og Sverre Vatnar (KrF, Oslo).

***For mer informasjon, kontakt Heming Olaussen på tlf. 90155894.

Nei til EUs landsmøtesider med fullt program og sakspapirer: http://www.neitileu.no/landsmote

Nei til EU

Schweigaards gate 34 B
0191 Oslo

neitileu(at)neitileu.no

  • Telefon: 22 17 90 20
Lik oss på Facebook