Du er her: Framside / Aktuelt / Nytt fra Nei til EU / Møtte programkomiteen...

Møtte programkomiteen i FrP: Fra venstre, Syver Zachariassen, Silje Hjemdal, Kathrine Kleveland, Per Sandberg, Bjørn Kristian Svendsrud og Hilde Nylén. 

Møtte programkomiteen i FrP

En enstemmig programkomite i Fremskrittspartiet har tidligere gått ut med at de vil ha et nei til EU-medlemskap inn i programmet.

Dette var utgangspunktet for et møte der generalsekretær Hilde Nylén, leder i Ungdom mot EU Syver Zachariassen og leder i Nei til EU Kathrine Kleveland fikk møte programkomiteen.

At dagen falt på 28. november 22-årsdagen for folkeavstemningen om EU-medlemskap i 1994, var nok litt mer tilfeldig, men leder i programkomiteen Per Sandberg fikk boken Folket sa Nei som en del av møtet.

Kathrine Kleveland ga positiv tilbakemelding på partileder Siv Jensen nei-standpunkt i sommer og programkomiteens innstilling om nei til EU. Ut over det ble det god diskusjon om EØS, TTIP og TiSA og Schengen.

Fremskrittspartiet er i følge en fersk Sentio-måling det partiet med nest flest EØS-skeptikere, og det var enighet om at vi trenger en EØS-debatt i Norge.

Det er ikke alt Nei til EU og Fremskrittspartiet er enige om, men et godt møte med gode meningsutvekslinger er et godt utgangspunkt for å løfte opp saker vi er enige om. Det var også enighet om at mer bruk av handlingsrommet og flere tilpasningstekster knyttet til EØS er viktig for å beholde norsk suverenitet.

Nei til EU

Schweigaards gate 34 B
0191 Oslo

neitileu(at)neitileu.no

  • Telefon: 22 17 90 20
Lik oss på Facebook