Du er her: Framside / Aktuelt / Nytt fra Nei til EU / Minimal betydning for...
Geysir

Minimal betydning for Norge

Pressemelding fra Nei til EU om Islands EU-søknad

- Dersom et dypt splittet Island i dag vedtar å søke EU-medlemskap, er dette i tilfelle en beslutning som i liten grad berører Norges forhold til EU, sier Nei til EUs leder Heming Olaussen.

Det norske EU-neiet har aldri vært avhengig av hva andre nordiske land gjør, sier Nei til EU-lederen, og minner om at verken danske-, finske- eller svenskesuget fikk noen betydning da folket sa nei i 1972 og 1994.

Dersom Island etter forhandlinger, folkeavstemning og nytt alltingsvalg eventuelt skulle bli EU-medlem i 2013 eller 2014, er dette i tilfelle en nasjonal islandsk beslutning som ikke berører Norge annet enn at EØS-avtalen muligens må justeres.

Nå har både LO og Stortinget nettopp vedtatt at EØS-avtalen bør evalueres etter 15 års virke, og den mest naturlige konsekvensen av situasjonen på Island er at også alternativene til EØS utredes.

Vel fire års nei-flertall på alle meningsmålinger gjør at Nei til EU ser med stor ro og forventning på at den neste regjeringen foretar en bred, uavhengig og fullstendig gjennomgang av EØS-avtalen, avslutter Heming Olaussen.

Nei til EU

Schweigaards gate 34 B
0191 Oslo

neitileu(at)neitileu.no

  • Telefon: 22 17 90 20
Lik oss på Facebook