Du er her: Framside / Aktuelt / Nytt fra Nei til EU / Medlemmer strømmer til...
Cap - vervepremie
© NtEU

Medlemmer strømmer til Nei til EU

Nei til EU opplever rekordtilstrømming av nye medlemmer. Medlemstallet har nå passert 29.000, og er dermed det høyeste siden 1994 – det store folkeavstemningsåret.

- Vi har et godt håp om å nå 30.000 medlemmer før året er omme, sier generalsekretær Jostein Lindland. Han mener det er flere grunner til at medlemmene nå strømmer til Nei til EU.
- Debatten som har fulgt i kjølvannet av blant annet Islands medlemskapssøknad og den irske folkeavstemningen om Lisboatraktaten har skapt en økt interesse for EU-spørsmålet. Demokratiunderskuddet i EU blir stadig mer åpenbart. Med Lisboatraktaten blir de små lands innflytelse i EU enda mindre. Samtidig registrerer vi at deler av næringslivet øker sin økonomiske støtte til Europabevegelsen, som har varslet at de vil satse på enda en folkeavstemning om norsk EU-medlemskap.
- Jeg tror folk er enig med oss i at det er viktig med en våken og aktiv nei-bevegelse som kan stå i mot ja-sidens gjentatte forsøk på å få Norge inn i unionen, sier Lindland. – Nei til EU er en bred folkebevegelse, med medlemmer fra alle de politiske partier. Nettopp denne bredden og det sterke folkelige engasjementet er vår store styrke, sier Lindland, som understreker at Nei til EU ikke akter å hvilke på sine laurbær:
- Vi kommer ikke til å minke innsatsen vår framover, for å si det sånn, forsikrer han.

Nei til EU

Schweigaards gate 34 B
0191 Oslo

neitileu(at)neitileu.no

  • Telefon: 22 17 90 20
Lik oss på Facebook