Du er her: Framside / Aktuelt / Nytt fra Nei til EU / Langhårete fylkesleder...

Leder Carl-Fredrik Hansen i Buskerud Nei til EU fikk hårstrikk av Kathrine Kleveland. 

Langhårete fylkesledere mot EØS

Carl-Fredrik Hansen, leder i Buskerud Nei til EU, skal ikke klippe håret før EØS-avtalen er sagt opp. På fylkesledersamlingen 16. september fikk han overrakt to hårstrikk i flaggfarger av Nei til EU-leder Kathrine Kleveland.

Kathrine Kleveland åpnet samlingen for fylkeslederne i Nei til EU med å gi en spesiell påskjønnelse til en av dem.

– Jeg skal jo ikke behandle fylkesledere ulikt, men jeg har en sak til en fylkesleder, og det er en strikk, sa Kleveland.

– Carl-Fredrik, jeg er lei meg for at EØS-avtalen ikke er sagt opp siden sist jeg traff deg, så jeg har med en strikk til håret ditt.

Carl-Fredrik Hansen har uttalt på Nei til EUs rådsmøte og også vært på baksiden i Nationen med å si at han ikke klipper håret før EØS-avtalen er sagt opp.

God tone og gode debatter

Kathrine Kleveland forteller at det var en en god tone og gode debatter på fylkesledersamlingen, til tross for temaer som utfordrende økonomi i organisasjonen.

Roger Heimli, nestleder i Fagforbundet, og Benedikte Pryneid Hansen, vara til Nei til EU-styret, innledet til debatt om hvem Nei til EU skal være. 

– For Nei til EU er fylkene viktig for å nå våre mål. Derfor er dere som fylkesledere veldig viktige med tanke på kontakt med fylkesstyrene og med medlemmene i deres fylker. For det er dere som har kontakt med medlemmene, via møter, aktiviteter, stands med mer.

Stolthet over nei-siden

Kathrine Kleveland oppsummerte de mange positive opplevelsene for nei-siden den siste tiden.

– Nei til EU stod på stand under hele Arendalsuka og møtte veldig mange  positive mennesker.

– Vi var også på stand under Dyrsku’n i Seljord. Der stod folk i kø for å skrive under EØS-oppropet vårt. Vi nærmer oss 17 000 underskrifter, og mange underskrifter er ikke skrevet inn, inkludert de 350 som skrev under på Dyrsku’n.

EØS-debatt i Nei til EU

Kleveland forteller at det er vanskelig å få reell debatt om EØS i media, men at det sakte løsner.  

– Vi er stadig på i media med EØS-saker. Vi har en pågående debatt om EØS, klimamål og landbruk. Jeg skal svare i Dagbladet på tja.eu sitt innlegg. Jeg hadde innlegg om GMO sammen med nestleder i Bondelaget i Vårt Land forrige lørdag og helside i VG 7. september

– Nye direktiver som vi tar inn via EØS knytter oss dessverre stadig nærmere EU. Finanstilsynsaken i juni, eller klimakuttene som i fjor ble lovet skulle holdes utenfor EØS-avtalen, men som nå ser ut til å skrives inn i EØS-avtalen, er enda en EU-tilnærming.

– Det er en heftig EØS-debatt i organisasjonen, men dette skal vi klare å leve med.

Vi forvalter folkets Nei

– Nei til EU forvalter folkets Nei fra 1994, og skal fortsette med å holde oss utenfor EU. Det er viktig for landet vårt, arbeidsplasser, distrikter, matproduksjon – for sjølråderett, folkestyre og demokrati, sa Kleveland.

– Med stabile høye nei-svar på alle meningsmålinger kan noen finne på å hvile på laurbærene. Det tør ikke jeg. Det har vist seg å svinge før.

– Vi heter Nei til EU, og på tross av et tydelig fokus på kamp mot EØS-avtalen de siste årene, med klare landsmøtevedtak, er jeg opptatt av at det er Nei til EU vi heter, fordi det er hovedoppgaven vår.

© Kathrine Kleveland
© Kathrine Kleveland
© Kathrine Kleveland

Nei til EU

Schweigaards gate 34 B
0191 Oslo

neitileu(at)neitileu.no

  • Telefon: 22 17 90 20
Lik oss på Facebook