Du er her: Framside / Aktuelt / Nytt fra Nei til EU / Klimarefs til EU
Liten Nei til EU-logo

Klimarefs til EU

Nok en gang setter EU økonomi og handel foran miljø. Klimapakken som EUs statsledere nylig ble enige om, kritiseres krast av alle fra Financial Times til europeiske miljøorganisasjoner. Nei til EU synes det er sørgelig at EU nedprioriterer klima nå bare ett år før det avgjørende klimatoppmøtet i København. Tiltak for å kutte utslippene er utsatt eller utvannet, og store deler av industrien har fått en rekke unntak.

Med dette vedtaket har EU satt seg i baksetet i de internasjonale klimaforhandlingene, uttaler leder i Nei til EU Heming Olaussen og stiller spørsmål om hvordan EU med troverdighet skal kunne overbevise Kina, India eller USA om å kutte utslippene, når unionen selv skjermer sementproduksjon, kjemikalier, stål og annen tungindustri ved å gi dem en tredjedel av klimakvotene gratis? Norges selvstendige stemme trengs mer enn noen gang i klimaforhandlingene, uttaler Nei til EU-lederen og påpeker Norges positive rolle i Poznan.

- I et kappløp for å beskytte de økonomiske interessene sine i nedgangstider, har EUs medlemsland sikret at vinnerne i den svekkede planen for handel med klimakvoter blir tyske metallknusere og Polens kraftstasjoner, heter det i Financial Times' leder 15. desember.

Miljøorganisasjonen World Wildlife Funds talsmann Sanjeev Kumar er heller ikke særlig fornøyd: - Dette er et politisk flaggskip uten kaptein, med et mannskap som gjør mytteri, og med flere gapende hull i skroget, sier miljøverneren til nyhetsbyrået Reuters.

………….

For ytterligere kommentarer: Heming Olaussen (leder), 90155894

Nei til EU

Schweigaards gate 34 B
0191 Oslo

neitileu(at)neitileu.no

  • Telefon: 22 17 90 20
Lik oss på Facebook