Du er her: Framside / Aktuelt / Nytt fra Nei til EU / Kleiv Fiskvik hardt ut...
Kleiv Fiskvik på Nei til EUs lansmøte 2006

Kleiv Fiskvik taler til Nei til EUs landsmøte 2006

Kleiv Fiskvik hardt ut mot tjenestedirektivet og EØS

– Vi har reist flere vesentlige krav for å hindre sosial dumping. Men direktivet slik vi ser det, vil føre til sosial dumping med full styrke, sier Kleiv Fiskvik, leder i LO i Oslo.

Etter at EU-parlamentet vedtok tjenestedirektivet på onsdag ble det klart at ingen av fagbevegelsens krav var ivaretatt i den endelige teksten.

– Arbeidstakeren skal kunne motta lønn i det landet der selskapet er etablert. Det må innebære at det ikke lenger blir mulig å allmenngjøre tariffavtaler.

Ordningen med allmenngjøring av tariffavtaler var nettopp EØS-avtalens svar på utfordringen med sosial dumping.

– Nå foreslår LO-ledelsen at LO-sekretariatet allerede på mandag 20. november skal gå inn for at regjeringa ikke skal legge ned veto mot tjenestedirektivet, sier Kleiv Fiskvik.

– Dette er et av de verste forsøk på misbruk av makt i LO-systemet som jeg har opplevd. Det er kort tid til mandag men noe må vi få gjort mot dette, sier Fiskvik.

– EØS-avtalen har fått mer vidtrekkende og alvorlige konsekvenser enn det vi trudde i 1992. Dette går ikke lenger. Er det noen gang vi må si nok er nok er det om EØS-avtalen, slår Kleiv Fiskvik fast.

– EØS-avtalens undergraving av norsk sjølråderett har ført oss mye lenger tilbake enn til 1905. Nå må vi for alvor finne ut hvordan vi skal gripe saka for å få Norge ut av EØS-avtalen, avslutter lederen av LO i Oslo.

– Lykke til med resten av landsmøtet!

Nei til EU

Schweigaards gate 34 B
0191 Oslo

neitileu(at)neitileu.no

  • Telefon: 22 17 90 20
Lik oss på Facebook