Du er her: Framside / Aktuelt / Nytt fra Nei til EU / Ja i Luxemburg tenner...

Ja i Luxemburg tenner håpet hos EU-eliten

Pressemelding fra Nei til EU: Luxemburgs ja til EU-grunnloven gir EU-toppene et lite håp om at EU-grunnloven ikke er død. Omtrent 56 % sa ja og 44 % nei til grunnloven i folkeavstemning i Luxemburg i går.

Statsminister og president i det europeiske råd, Jean-Claude Juncker, håper EU kan fortsette grunnlovsprosjektet på tross av Frankrikes og Nederlands nei. Men foreløpig uten å spørre flere innbyggere i EU.

- Folkeavstemningen synliggjør at det også i Luxemburg er en stor andel av efolkninga som er kritisk til EU-grunnloven og den retningen EU går i. Jean-Claude Juncker bør reflektere over at godt over 40 % av innbyggerne ønsker EU-grunnloven velkommen, sier nestleder i Nei til EU, Tine Larsen.

EU-grunnloven er satt på vent i et års tid etter at den krasjlandet i møtet med franske og nederlandske velgere. Resten av de planlagte folkeavstemningene er foreløpig lagt på is – i frykt for fleire nei.

- Nei til EU mener resten av landene som har planlagt folkeavstemning bør gjennomføre dem, slik Luxemburg gjorde. Om et års tid skal EU ta opp til ny vurdering hva de skal gjøre med grunnloven, og det mest naturlige og demokratiske vil være å la debatten gå sin gang og lodde stemningen i de landene hvor velgerne har blitt forespeilet folkeavstemning. I stedet ser det ut til at EU-borgerne blir fratatt denne gode muligheten til å si i fra hva de mener om EUs utvikling. Det er utrolig feigt og udemokratisk. EU-toppene og EU-ivrige statsledere er tydeligvis redd de må ta hensyn til flere svar de ikke liker, sier Tine Larsen.

Kontakt: Tine Larsen, nestleder i Nei til EU, telefon: 99 70 80 56

Nei til EU

Schweigaards gate 34 B
0191 Oslo

neitileu(at)neitileu.no

  • Telefon: 22 17 90 20
Lik oss på Facebook