Du er her: Framside / Aktuelt / Nytt fra Nei til EU / Hilsen til Natur og Un...
Klaus Lintho på NU-landsmøtet 2016

Klaus Lintho hilste fra Nei til EU på NU-landsmøtet 2016. 

Hilsen til Natur og Ungdoms landsmøte

Nei til EU gratulerer Natur og Ungdom med valget av Ingrid Skjoldvær som ny leder på landsmøtet 10. januar. Klaus Lintho hilste fra Nei til EU på landsmøtet.

– I 10 år sammenhengende har det vært nei-flertall på alle meningsmålinger om EU. Det norske folk er krystallklare i sin motstand mot EU: Den siste målingen som kom i romjula viser at 72 prosent fortsatt sier nei til EU! Nei-prosenten er aller størst hos oss under 30, sa Klaus Lintho i hilsenen.

– Nei til EUs hovedmål er fortsatt å holde Norge utenfor EU. Vi vil ha folkestyre der vi vedtar våre egne lover som vi styrer over selv. Vi vil ikke at makten over Norge skal ligge i Brussel. Makten over Norge skal ligge hos det norske folk!

– Det langstrakte og vakre Norge jeg er så glad i har det best utenfor EU. EU-tilhengerne sier at EU er større enn Norge. Jeg sier: Verden er større enn EU!

Forurensningen stopper ikke ved landegrensene

– Forurensningen stopper ikke ved landegrensene – heller ikke ved EUs grenser. De største klima og naturutfordringene er globale. Utenfor EU kan Norge føre en aktiv og selvstendig internasjonal miljøpolitikk, sa Lintho.

– Derfor er vi skeptiske til de internasjonale handelsavtalene det forhandles om nå: TTIP, handelsavtalen mellom USA og EU – og TISA, handelsavtalen om tjenester mellom 50 land der Norge er med å forhandle. Når demokrati er en handelshindring og velferdsordninger, miljø- og matstandarder settes under press må noen si stopp! Vi krever derfor at Norge må trekke seg fra TISA-forhandlingene.

– Vi sier NEI til frie markedskrefter. Vi sier NEI til nedbygging av norsk matjord til fordel for internasjonale selskapers profitt. Vi sier NEI til TTIP, TISA, EØS-avtalen og ikke minst NEI TIL EU!

– Er dere enige med meg om dette og Har lyst til å støtte Nei til EU, så meld dere inn i Ungdom mot EU, og gjerne også direkte inn i Nei til EU!

– Tusen takk for at dere hver dag jobber for et bedre miljø. Lykke til med årsmøtet videre, gode vedtak og et godt landsmøte!

Nei til EU

Schweigaards gate 34 B
0191 Oslo

neitileu(at)neitileu.no

  • Telefon: 22 17 90 20
Lik oss på Facebook