Du er her: Framside / Aktuelt / Nytt fra Nei til EU / Hedret med minnesmerke

Hedret med minnesmerke

Den nå avdøde Ole Kopreitan, en kjent og kjær aktivist både i fredsbevegelsen og i neibevegelsen, ble 6. august hedret med minnesmerke ved Fredsmonumentet på Youngstorget.

Dagen var ikke tilfeldig valgt – det var 6. august 1945 atombomben ble sluppet over Hiroshima, og Ole Kopreitan viet store deler av sitt liv til arbeidet mot nettopp atomvåpen. Leif Sande, leder i LO-forbundet Industri Energi, talte under avdukingen. - De fleste husker Kopreitan for hans plakater og buttons, som han solgte fra en ombygd barnevogn her i Oslo. Alltid like engasjert. Alltid tid til en prat. Ole Kopreitan var et landemerke på lik line med slottet, sa Sande. Les mer om minnesmarkeringen her.

Ole Kopreitan var også engasjert i neisaken, og allerede på tidlig 60-tall begynte han å arbeide mot det som den gang het EEC. I minneordet om Kopreitan, skrevet av Dag Seierstad, står det at da Folkebevegelsen mot norsk medlemskap i EEC ble stiftet i 1970 var det ingen som hadde klare planer for hva denne folkebevegelsen skulle gjøre og hvordan den skulle jobbe. Men få uker etter stiftelsen rykket Ole Kopreitan inn i kontorene sammen med en håndfull venner og bekjente og begynte å organisere alt som måtte organiseres – stands, møter, medlemsverving og lokallag. Her kan du lese hele minneordet.

© Nei til Atomvåpen

Nei til EU

Schweigaards gate 34 B
0191 Oslo

neitileu(at)neitileu.no

  • Telefon: 22 17 90 20
Lik oss på Facebook