Du er her: Framside / Aktuelt / Nytt fra Nei til EU / giske

giske

- Nå må regjeringa på alvor vurdere pengeoverføringene til ESA, dette overivrige vokterorganet for EØS-avtalen, sier Nei til EUs leder Heming Olaussen.

Eftas overvåkingsorgan ESA har nå gått til angrep på den norske bibliotekvederlagsordninga. Denne ordninga skal fremme utgivelse av bøker på norsk og samisk språk. ESA mener at en ordning som gir støtte til bøker på norsk diskriminerer mot forfattere som skriver på andre språk, for eksempel engelsk.

- Bibliotekvederlagsordninga burde være et eksempel for andre land som vil styrke sitt eget språk mot den stadig økende engelskdominansen på flere områder, sier Heming Olaussen.

- Nei til EU er enig i kulturminister Trond Giskes karakteristikk av ESA som "mer katolsk enn paven" i Kulturbeitet på NRK P2 i dag 4. september, sier Olaussen.

- Vi vil derfor lansere ideen om at Trond Giske får 20 millioner mer til bibliotekvederlagsordninga, betalt av tilsvarende reduksjon i ESA-overføringene, sier Heming Olaussen.

ESAs budsjett i 2005 var på rundt 80 mill kroner, derav 71 millioner gitt av Norge. Bidraget fra Norge utgjør 89 % av ESAs totalbudsjett.

For spørsmål og kommentarer ring Heming Olaussen 901 55 894

Nei til EU

Schweigaards gate 34 B
0191 Oslo

neitileu(at)neitileu.no

  • Telefon: 22 17 90 20
Lik oss på Facebook