Du er her: Framside / Aktuelt / Nytt fra Nei til EU / - Gi støtte til Bulgar...

- Gi støtte til Bulgaria og Romania, ikke til EU-byråkratiet

Pressemelding fra Nei til EU 16.2.2007.

Nei til EU er positive til regjeringens prioritering av en bilateral løsning der en vesentlig del av pengene går direkte til Bulgaria og Romania, fremfor å ukritisk pøse penger inn i EUs ukontrollerte pengesluk.

- Siste nytt er at EFTA-landene med Norge i spissen er villig til å betale vel 440 millioner kroner i utvidet EØS-kontingent. EFTA-landene strekker seg langt for å møte et grådig EU. Deres krav om 570 millioner kroner i ekstrakontingent er ren pengeutpressing, sier Heming Olaussen, leder i Nei til EU.

- Nei til EU er skeptiske til å øke pengestrømmen til EU-kassa, særlig så lenge systemet er så sterkt preget av korrupsjon. I tolv år på rad har EU ikke klart å få revisorgodkjent regnskapet, det burde vekke stor skepsis hos enhver økonomisk bidragsyter, sier Heming Olaussen.

- Nei til EU er glade for at regjeringen ønsker å bidra til utviklingen i Romania og Bulgaria. En bilateral løsning er gunstig - både for Norge og de to mottakerlandene som sannsynligvis vil motta mer støtte enn de ville gjort dersom pengene skulle kanaliseres gjennom EU-systemet, sier Olaussen.

For spørsmål og kommentarer kontakt Heming Olaussen, leder i Nei til EU, på 90155894

Nei til EU

Schweigaards gate 34 B
0191 Oslo

neitileu(at)neitileu.no

  • Telefon: 22 17 90 20
Lik oss på Facebook