Du er her: Framside / Aktuelt / Nytt fra Nei til EU / Full støtte til Reidar...
Tråler
© Astacus

Full støtte til Reidar Nilsen

Nei til EU gir vår fulle støtte til Reidar Nilsen i Norges Fiskarlag når han fordømmer EUs uttalelser om at "Norge ikke har lov til å straffe utenlandske fartøyer i fiskerivernsonen 200 nautiske mil utenfor Svalbard".

Norsk Høyesterett dømmer i Norge, slik førstestatsadvokaten i Troms og Finnmark påpeker. Det fiskerikommisær Joe Borge kommer med, er EUs krampaktige forsøk på å forsvare EU-fiskeres kriminelle tjuvfiske. Det må bestemt avvises av norske myndigheter. Den handlekraftige stedfortredende fiskeriminister Dag Terje Andersen må på banen og slå fast hva som gjelder i denne saken. Det er ikke tilstrekkelig at embedsverket sier fra, sjøl om også dette er veldig bra, sier Nei til EU-leder Heming Olaussen.

På fiskeriområdet har Norge virkelig en sjølråderett å hevde overfor et EU som har et synderegister så stort som et svart hav. Nå må også Andersen vise at den handlekraft han så langt har vist, også gjelder når EU blander seg inn i ting de ikke har noe med, sier Nei til EU-lederen, som er glad for Fiskarlagets kontante avvisning av EUs innblanding i denne saken.

Heming Olaussen

90155894

Nei til EU

Schweigaards gate 34 B
0191 Oslo

neitileu(at)neitileu.no

  • Telefon: 22 17 90 20
Lik oss på Facebook