Du er her: Framside / Aktuelt / Nytt fra Nei til EU / – Forbudet må forlenges

– Forbudet må forlenges

– Det er fullstendig uansvarlig av regjeringa å sette til side dyrehelsetilsynets anbefaling om å forlenge forbudet mot import av kjøtt og meieriprodukter fra EU, sier Sigbjørn Gjelsvik, leder i Nei til EU.

Dyrehelsetilsynet har anbefalt at importforbudet blir forlenget med tre uker, men regjeringa forlenger forbudet med to døgn og vil sende representanter fra Statens dyrehelsetilsyn og Veterinærinstituttet på et
møte i EUs faste veterinærkomité i morgen.

– Det er ingen grunn til å gå nye runder med EU om importforbud. Norge vet hva EU mener og EU vet hva Norge mener.

– EU har tidligere forsøkt å presse Norge til å oppheve importforbudet, men stadig nye utbrudd av munn- og klovsyke i Storbritannia, Frankrike og nå sist Nederland har forsterket Norges argumenter for importforbudet, sier Gjelsvik.

– Epidemien er på ingen måte under kontroll. Det er derfor ingen grunn for regjeringa til å gi etter for press fra EU på denne måten, sier Gjelsvik.

–Veterinærinspektør Tore Wie i Statens Dyrehelsetilsyn truet i går på TV2-nyhetene med å trekke seg fra jobben om ikke importforbudet blir videreført. Dette er et svært sterkt signal til regjeringa: Dere har det
hele og fulle ansvar om smitten sprer seg til Norge, avslutter Sigbjørn Gjelsvik.

For mer informasjon eller kommentarer, ring Sigbjørn Gjelsvik på 23 35 45 80 eller 91 16 16 75

Nei til EU

Schweigaards gate 34 B
0191 Oslo

neitileu(at)neitileu.no

  • Telefon: 22 17 90 20
Lik oss på Facebook