Du er her: Framside / Aktuelt / Nytt fra Nei til EU / EU setter folks liv og...
Liv Signe Navarsete

Samferdselsminister Liv Signe Navarsete.

EU setter folks liv og helse i fare

Åpent brev fra Nei til EUs leder Heming Olaussen til samferdselsminister Liv Signe Navarsete: - Følg Storbritannia, ikke EU om flysikkerhet.

EU har laget nye regler om at flygere fra neste å skal kunne jobbe 60 timers uke, mot 45 i dag. Det norske Luftfarttilsynet anbefaler at Norge følger dette. Flygerne ønsker ikke en slik ordning, og viser bl.a. til britene som opprettholder høyere standard for flysikkerhet på tross av EUs politikk.

Nei til EU mener samferdselsministeren må ha en eneste ting for øyet: Passasjerens trygghet. Det er totalt uakseptabelt at EU nok en gang prioriterer hensynet til selskapenes inntjening framfor hensynet til egne innbyggere. Regjeringa må vise at det er hensynet til norske flypassasjerer som veier tyngst, og stå i mot truslene fra Norwegian-direktør Kjos om å ”flagge ut dersom ikke selskapet får like konkurransevilkår” med EU-selskaper.

Nei til EU forventer at regjeringas ”aktive Europapolitikk” i denne sammenheng må bety at aktivt ”nei” til gambling med flysikkerheten, og et ”ja” til trygghet for det norske folk.

Heming Olaussen

Leder, Nei til EU

Nei til EU

Schweigaards gate 34 B
0191 Oslo

neitileu(at)neitileu.no

  • Telefon: 22 17 90 20
Lik oss på Facebook