Du er her: Framside / Aktuelt / Nytt fra Nei til EU / EU er en miljøbrems. S...

EU er en miljøbrems. Sett EU-prinsippene på museum.

Nei til EU konstaterer med oppgitthet at Jens Stoltenbergs ”månelandingsprosjekt” – CO2 rensing ved Mongstad – støter på problemer pga. motstand fra EU. Her møter altså EU-tilhengeren Stoltenberg og resten av ja-siden i Norge seg sjøl i døra; For EU har alltid prinsippet om frikonkurranse vært det helligste prinsipp. Statsstøtte er en vederstyggelighet fordi det betyr ”konkurransevridning”.

Dette er absurd! Mens resten av verden, FNs klimapanel, miljøorganisasjoner internasjonalt og her hjemme har pekt på CO2-fangst og –rensing som et av de viktigste teknologiske grep som kan iverksettes for å bidra til å redde kloden, setter altså museumsvokterne i Bryssel seg på tvers fordi den norske regjering tenker å bruke skattebetalerens penger for å redde vår felles framtid.

Sjelden har vi sett et så tydelig eksempel på at ”Norges vitale interesser” er truet av EU og EØS-avtalen. Det er det norske folks interesser som trues – ja en kan ta så hardt i og si at det er verdens interesser som trues av EUs lammende prinsipprytteri. På samme tid får vi nyheten om at bilindustrilobbyen har lykkes i å få EU-parlamentet til å heve grensene for tillatte CO2-utslipp for biler fra 120 til 125 gram pr. kilometer. I tillegg skal kravet ikke iverksettes før 2015, i stedet for 2012 som var det opprinnelige forslaget. Det er på tide å innse hvilken side EU står på i klimakampen.

Norge skal være et foregangsland i det viktigste spørsmålet i vår tid. Da kan vi ikke be EU om lov. Hvis det er EØS-avtalen som er problemet, bør regjeringa snarest innfri Nei til EUs krav om en utredning av alternativene til EØS. Det norske folk er ikke tjent med avtaler som hindrer oss i å gjøre det vi alle mener er det rette for framtida på jorda.

Nei til EU

Schweigaards gate 34 B
0191 Oslo

neitileu(at)neitileu.no

  • Telefon: 22 17 90 20
Lik oss på Facebook