Du er her: Framside / Aktuelt / Nytt fra Nei til EU / Entydig nei til ny pos...

Entydig nei til ny postlov

Regjeringens forslag til ny postlov, som innfører EUs tredje postdirektiv, møtes med et entydig nei i den nylig avholdte høringsrunden, viser en oversikt utarbeidet av Postkom. Bare 9 av totalt 129 høringssvar støtter innføringen av postdirektivet.

Ingen av landets fylkeskommuner har sendt høringssvar til støtte for lovforslaget.  11 fylkeskommuner er mot eller kritisk til forslaget: Finnmark, Nordland, Nord-Trøndelag, Oppland, Sogn og Fjordane, Sør-Trøndelag, Telemark, Troms, Vest-Agder, Vestfold og Østfold. Buskerud  og Hedmark har sendt høringssvar uten å ta direkte stilling for eller mot.

– Høringssvarene er overtydelige, disse endringene er ikke ønsket! 11 av 13 fylkeskommunene som har svart er i mot endringene. Ingen av dem støtter endringene, sier Kathrine Kleveland, leder i Nei til EU.

– Fra før vet vi at over 90 prosent sier nei til regjeringens postpolitikk, og fler enn 90 prosent av kommunepolitikere vil beholde lik prise i hele landet, sier hun.

– Nei til EU forventer at regjeringen leser svarene nøye, og går tilbake på å oppheve det eneste EØS-vetoet Norge noen gang har benyttet mot EU

Totalt er 88 av de 129 høringssvarene – nesten 70 prosent – mot eller kritisk til å lovforslaget. Foruten fylkeskommunene gjelder det en rekke kommuner og regionråd. Dessuten en del organisasjoner og partilag, samt enkelte privatpersoner. Blant kommunene som uttaler seg mot er Bamble, Bardu, Bø, Folldal, Hemne, Marndal, Måsøy, Skien, Stjørdal, Voss og Våler.

 Som den eneste av landets kommuner uttaler Askøy seg for lovforslaget. De totalt 9 høringsuttalelsene – ca 7 prosent – for regjeringens forslag kommer ellers fra NHO, Virke og konkurrenter til Posten som PostNord AB og Mediapost.

 32 av høringsinstansene tar ikke direkte stilling for eller mot lovforslaget. Det gjelder blant annet Abelia, Arbeidsgiverforeningen Spekter, Forbrukerombudet og Posten Norge.

Nei til EU

Schweigaards gate 34 B
0191 Oslo

neitileu(at)neitileu.no

  • Telefon: 22 17 90 20
Lik oss på Facebook