Du er her: Framside / Aktuelt / Nytt fra Nei til EU / Det norske folk synes...
Logo

Det norske folk synes langtidsvaksinert mot EU

Sentio A/S sin oktober-måling om EU-standpunkt i det norske folk viser rekordtall for nei-siden:

· Det er nå 42 måneder sammenhengende med nei-flertall. Det har vært nei-flertall mot EU-medlemskap på alle målinger fra alle meningsmålingsinstitutter siden april 2005

  • Nei-siden har hatt over 50% tilslutning i ett år sammenhengende, Forspranget til ja-siden har i denne perioden variert mellom 12 og 20%. I oktober er den på ca. 15%.
  • Dette er fantastisk for oss på nei-siden og for Nei til EU, sier leder Heming Olaussen i en kommentar.

- Der ja-siden håper på drahjelp fra begivenheter utafor Norge, som Islands økonomiske problemer, finanskrisa generelt, russisk voldsbruk i Kaukasus eller klimakrisa, viser disse målingene at ikke noe av dette får det norske folk til å endre EU-standpunkt.

- Folket har skjønt hva EU-medlemskap dreier seg om: Nasjonal suverenitet, nasjonal kontroll over egne naturressurser, muligheten til å føre en sjølstendig utenrikspolitikk og folkestyre kontra pengemakt og fjernstyring, sier Nei til EU-lederen, som mener neste mål er 4 års sammenhengende nei-flertall. Det vil i tilfelle bli nådd i april 2009.

Ett år sammenhengende med over 50% tilslutning vil bli feiret på Nei til EUs rådsmøte lørdag kveld i Oslo. Samtidig markerer rådsmøtet starten på Nei til EUs arbeid inn mot stortingsvalget 2009, der kravet om en åpen og kritisk debatt om EØS-avtalen vil stå sentralt. Tidligere leder av SME (Sosialdemokrater mot EU) og tidligere statsråd Hallvard Bakke vil innlede om bl.a. dette på søndag. Møtet holdes i lokalene til Fagforbundet.

……………

For ytterligere informasjon og/eller kommentarer:

Nei til EUs hjemmesider www.neitileu.no ; Leder i Nei til EU Heming Olaussen, mobil 90155894

Nei til EU

Schweigaards gate 34 B
0191 Oslo

neitileu(at)neitileu.no

  • Telefon: 22 17 90 20
Lik oss på Facebook