Du er her: Framside / Aktuelt / Nytt fra Nei til EU / Busstur for folkestyre!

Busstur for folkestyre!

Nei til EU mener at EU-saka blir viktig foran valget.
– Det er kanskje det neste Stortinget som må ta stilling til en ny EU-søknad, sier Sigbjørn Gjelsvik, leder i Nei til EU.

– Det som i alle fall er sikkert er at det neste Stortinget må ta stilling til et forslag om å endre grunnloven slik at det skal bli lettere å melde Norge inn i EU. Derfor trenger vi minst 1/3 nei-folk på Stortinget, sier Gjelsvik.

Han legger nå ut på en to ukers aksjonsturné rundt i landet sammen med nestlederne i Nei til EU, Ågot Valle og Stian Kato Oen. Sammen med Nei til EUs lokallag i hele Sør-Norge vil de forsøke å sette EU på dagsorden i sommervarmen, med en busstur for folkestyre.

Starten for bussturen blir på Eidsvoll, der Anne Enger Lahnstein vil innlede om grunnloven og forslaget om å endre grunnloven for å gjøre det lettere å melde Norge inn i EU fra Erna Solberg og Høyre. Dette blir et frokostmøte på Gamle Nebbenes Kro ved Eidsvollsbygningen, og pressen er velkommen til å delta.

Resten av turnéen vil bli mer aksjonspreget, med appeller fra ledertrioen i Nei til EU, og fra lokale politikere og andre personligheter. Det blir mellom en og tre aksjoner pr dag, langs hele kysten av Sør-Norge, over Strynefjellet til Otta.

Lokallagene og samarbeidende organisasjoner og parti stiller opp med lokal underholdning og lokale appeller.

– De fleste partiene ønsker ikke å diskutere EU nå. Enten fordi de er så splittet i saken, eller fordi de vil ha inn ja-folk på Stortinget. Derfor lager vi på denne måten vår egen talerstol før valgkampen er kommet ordentlig igang, avslutter Sigbjørn Gjelsvik.

For flere opplysninger, ring generalsekretær i Nei til EU Hege Myklebust på telefon 23 35 45 80 eller 928 16 136.

Nei til EU

Schweigaards gate 34 B
0191 Oslo

neitileu(at)neitileu.no

  • Telefon: 22 17 90 20
Lik oss på Facebook