Du er her: Framside / Aktuelt / Nytt fra Nei til EU / Anniken Huitfeldt utne...

Anniken Huitfeldt utnevnt til ny barne- og likestillingsminister: Regjeringen med sterkere nei til EU-profil

Når Anniken Huitfeldt (Ap) i dag blir utnevnt til ny barne- og likestillingsminister, er nei-flertallet i Regjeringen ytterligere styrket!

- Vi gratulerer Anniken Huitfeldt med utnevnelsen. At Regjeringens sammensetning nå i sterkere grad enn tidligere gjenspeiler folkemeningen om EU-spørsmålet, bør gi grunnlag til økte forventninger til Regjeringens ”aktive Europa-politikk”, sier Nei til EUs leder Heming Olaussen i en kommentar til statsrådutnevnelsen. Han nevner spesielt EUs tjenestedirektiv og det nye datalagringsdirektivet som to saker der Regjeringen bør vise at den tar reservasjonsretten i EØS-avtalen på alvor.
Medregnet den nye barne- og likestillingsministeren, er nå 12 av Regjeringens 19 statsråder erklærte EU-motstandere. I tillegg til Regjeringens nyeste medlem, er det fra før kjent at partileder og finansminister Kristin Halvorsen (SV), partileder og olje- og energiminister Åslaug Haga (Sp), fiskeriminister og Ap-nestleder Helga Pedersen, kommunal- og regionalminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp), samferdselsminister Liv Signe Navarsete (Sp), fornyings- og administrasjonsminister Heidi Grande Røys (SV), forsknings- og høyere utdanningsminister Tora Aasland (SV), miljøvern- og utviklingsminister Erik Solheim (SV), kultur- og kirkeminister Trond Giske (Ap), landbruks- og matminister Terje Riis-Johansen (Sp) og kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell (SV) alle er motstandere av norsk EU-medlemskap.
I tillegg er 7 av statsrådene medlemmer av Nei til EU. - Det mer enn oppveier at utenriksminister Støre har offentliggjort sitt medlemskap i Europabevegelsen, kommenterer Nei til EUs leder.
For ytterligere kommentarer:
Heming Olaussen, 90155894

Nei til EU

Schweigaards gate 34 B
0191 Oslo

neitileu(at)neitileu.no

  • Telefon: 22 17 90 20
Lik oss på Facebook