Du er her: Framside / Aktuelt / Medieklipp / Viktig norsk seier i E...

Viktig norsk seier i EØS-systemet

Nylig vant Norge saken om retten til å ha spilleautomatmonopol i EFTA-domstolen. ESA, organet som overvåker EØS-avtalen, har i flere år motarbeidet handlefriheten til norske myndigheter når det gjelder regulering av spilleautomater.

Denne seieren viser hvor viktig det er at norske myndigheter står på sitt i møte med ESA. Dommen viser betydningen av at vi står utenfor EU og bruker handlingsrommet i EØS.
I 2003 vedtok Stortinget at Norsk Tipping AS skulle få monopol på spilleautomater med pengegevinster. Grunnen var et ønske om å motvirke spilleavhengighet. Private spilleautomatoperatører klaget til ESA og påsto at loven var i strid med EØS-reglene om fri konkurranse og fri etableringsrett. Og ESA bestemte seg for å bringe saken inn for EFTA-domstolen. Åtte EU-land støttet Norges sak for EFTA-domstolen.
Den norske regjeringa har virkelig kjempa for å få beholde spilleautomatmonopolet. Kulturminister Trond Giske har arbeidet målbevisst for å få kunne bruke dette virkemiddelet mot den skadelige spillavhengigheten. Vi gratulerer med seieren og slår fast at det bare skulle mangle at EFTA-domstolen ga Norge medhold.
Heming Olaussen
Leder i Nei til EU

Nei til EU

Schweigaards gate 34 B
0191 Oslo

neitileu(at)neitileu.no

  • Telefon: 22 17 90 20
Lik oss på Facebook